• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Aydın 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kayabaş, “Kalıcı çözümler bulacağız”

Kayabaş, “Kalıcı çözümler bulacağız”
AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser ve beraberindeki heyet; geçtiğimiz günlerde aşırı yağıştan dolayı su baskınına maruz kalan Kayaköy ve Sarıkeçililer mahallelerini ziyaret etti.

Bölgede inceleme yapan Kayabaş, yıllardır aynı sorunun yaşandığına vurgu yaparken; su baskınlarına kalıcı çözüm bulunacağını belirtti.

 

Kayaköy Muhtarı Metin Ekiz ile birlikte su baskınından mağdur olan aileleri ziyaret eden AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş; Devlet Su İşleri yetkilileri ile kalıcı çözüm bulunması adına geniş çaplı toplantıların yapılacağını söyledi. Uzun vadeli projeler ile doğal afetlerin önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade eden Kayabaş, yağış sonucu sular altında kalan evleri tek tek ziyaret etti ve vatandaşların taleplerini dinledi.

kayakoy-su-baskini--(3).jpeg

Konu hakkında açıklama yapan Kayaköy sakinlerden Mustafa Karaca, “Geçtiğimiz yıllarda da su baskınları oluyordu fakat bu kadar büyük çaplı değildi. Mağdur olduk fakat Allah’tan geldi. Antalya ve Kumluca taraflarında daha büyük afetler meydana geldi. Seralar ve tarlalar sular altında kaldı. Allah’a şükür bizde o kadar büyük hasar yok” dedi.

 

Mahalle sakinlerden Dündar Kıryaman, “Su baskınından dolayı mağdur durumdayız. Depolarımız, odunlarımız, makinalarımız hep sular altında kaldı. Kayaköy bu olayı en az 100 yıldan bu yana çekiyor. Hepimiz mahallemiz için bir şey yapılmasını istiyoruz. Hizmet gelecekse eğer hepimiz bir olalım. Bu işler devlet gücüyle olur” dedi.

 

Kayaköy Muhtarı Metin Ekiz yaptığı açıklamada, “40-50 yıl önce bu tür su baskınları yaşandığını duyduk. Fakat geçen günlerde yağan aşırı yağıştan dolayı bazı evler su altında kaldı. Kaymakamlığımız başta olmak üzere ilgili kurumlar bize yardımcı oldu. Ekipler anında buraya geldiler ve şu anda çalışmalar devam ediyor. AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş bu sıkıntılı günümüzde yanımızda oldular. Kendilerine ve beraberindeki heyete çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş açıklamasında, “Bu yaşanan doğal afeti İstanbul EMITT Fuarı’nda öğrendik. Kaymakamımızdan bilgiler aktardı; can ve mal kaybının olmadığını belirtti. Can ve mal kaybının olmaması bizi sevindirdi. Doğal afetlere karşı önlemlerimizi almamız gerekiyor. Şu anda geçici bir çözüm olarak bölgedeki su sondaj çalışması ile çekiliyor. İnşallah biz kalıcı çözümler üreteceğiz. DSİ’de görevli mühendis arkadaşlarımızı buraya getireceğiz. Bu yönde gerekli tedbirlerimizi alacağız. Doğal afetlerin önüne geçmek için kalıcı çözümler bulacağız. Kısa süreli değil, uzun vadeye yayılacak projeler üretmemiz lazım. Bunun için DSİ görevlileri ile geniş çaplı toplantılar yapıp, çözüme ulaşacağız. Halkımızın ve muhtarımızın derdini dinlemek için buradayız. Mustafa amcamız diğer bölgelerde daha büyük afetlerin yaşandığına değinip, halimize şükretti. Bu da Türk Milleti’nin ne kadar necip olduğunu gösteriyor. Birlikte olduğumuz sürece çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur” dedi.

Öte yandan Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı ve Proje Şube Müdürlüğü’nden görevliler Taner Parlak ve Nadi Girgin; bölgede hasar tespit çalışması yaptılar.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141