İzmir Turizm fuarı sona erdi

İzmir Turizm fuarı sona erdi
Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği - TÜRSAB, Uluslararası fuar organizatörü Hannover Fairs Turkey ve İZFAŞ ortaklığıyla yedinci kez 05-08 Ara

Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan 'Travel Turkey İzmir' Turizm Fuar ve Konferansı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği - TÜRSAB, Uluslararası fuar organizatörü Hannover Fairs Turkey ve İZFAŞ ortaklığıyla yedinci kez 05-08 Aralık 2013 tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanında gerçekleşti. Katılımcıların yoğun ilgisiyle sona eren fuara yaklaşık 20 ülke ve 60’dan fazla ilden 850’yi aşkın firma katıldı. 

 

Beş ayrı salonda düzenlenen Travel Turkey Turizm Fuar ve Konferansı, katılımcılarına yeni fırsatlar sunarak dünya turizm sektöründe öncülük etti. Başta İzmir halkı olmak üzere çevre illerden turizm meraklılarını da buluşturan fuarın, tüketicilere yönelik son iki gününde katılımcı firmalar tarafından düzenlenen etkinlikler, yemek sunumları ve yarışmaları, çekilişler ve özel dans gösterileri fuara renk kattı. İçlerinde İtalya, İngiltere, Hırvatistan ve Hindistan gibi 17 ülkeden katılan 677 ahçı, modern Türk Mutfağı ve Star Şef dallarında yaptıkları yemek ve tatlılarla kıyasıya yarıştılar. Stand sahibi turizmcilerimiz biraraya gelerek profesyonel bir ortamda sunulan iş bağlantıları ile ülkenin turizm gelirlerini artıran sözleşmelere imza atmaları sağlandı.

 

Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Beyaz  Rusya, Bosna Hersek, Endonezya, Etiyopya, Fransa, Güney Kore, Hırvatistan, Hindistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Litvanya, Makedonya, Malezya, Mısır, Polonya, Slovenya, Tunus, Ürdün, Yunanistan’ın çeşitli turizm firma ve kuruluşları katılımcı olarak yer aldı. Yaklaşık 60 ilin ve yüzden fazla turizm firmasının yer aldığı fuarda kendine özgü yöresel değerler ve farklı kültürler yaşatıldı. Yüzlerce turizm işletmesi ve oteller sektörel hizmetlerini tanıtma imkanı buldular.

 

Turizm fuarını bünyesindeki dernek yöneticileriyle birlikte gezerek incelemelerde bulunan Konyalılar Federasyonu Başkanı Mehmet AYDOĞAN: "Bu yıl ki fuarda Konya yoktu, İzmir'de yaşayan hemşehrilerim adına üzüldüm. Umarım ilerki yıllarda bunu telafi ederiz. Benim gördüğüm kadarıyla fuarın bu seneki yıldızları Çanakkale, Eskişehir, Göreme Belediyesi (Kapadokya) ve Mısır idi. Çok iyi hazırlanmışlar, kendilerini tebrik ediyorum. Biz bu fuara hem ziyaret, hem ticaret maksatlı geldik. Allah nasip ederse İzmir’ imizin bu güzel fuarında, 2014 yılının 30-31 Ocak ile 1-2 Şubat arası dört günlük büyük bir (KONYALILAR FUARI) düzenleyeceğiz. İlgili sponsor ajansla detayları görüşüyoruz. Ayrıca bugün burada görüştüğümüz Sayın İzmir Valimiz Mustafa Toprak’tan bize yardımcı olacağının sözünü aldık.  Şimdiden tüm Konyalılara bunun müjdesini veriyorum. Yakında Konyalıların kalbi İzmir’de atacak.” Dedi.

 Haber ve Fotoğraf: Bayram ÇAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.