• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Suriyelilere var, Emekliye yok!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Suriyelilere var, Emekliye yok!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla Muğla’ya geldi.

Akşener, Milas, Menteşe ve Marmaris ilçelerini ziyaret etti.

 

 Marmaris’te katıldığı iftarda konuşan Akşener, “Marmaris’te talanın ve yalanın devamı için bir ters propaganda var. Dünya cenneti şehrin koylarının, sahillerinin talan edilmesini istemiyorsanız, size hizmet edecek insanları seçin” dedi.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla Muğla’ya geldi. Akşener, Milas, Menteşe ve Marmaris ilçelerini ziyaret etti. 19 Mayıs Meydanında kurulan iftar sofrasına katılan Akşener, vatandaşlarla bir araya geldi.

 

DÜZENİ BOZMAK ÜZERE YOLA ÇIKTIK

İftardan sonra konuşma yapan Akşener, “Belediye başkan adaylarımızın ortak bir noktada itirazları var. Muğla dünya cenneti bir coğrafya. İkincisi talanın kol gezdiği bir şehrimiz. Belediye başkan adaylarımız bu talana, talan olduğu zaman yalan olur. Talana ve yalana bu şehri Marmaris’i heba etmeyecekler, ettirmeyecekler. Bunun için gerek irade ve cesaret arkadaşlarımda var olduğunu biliyorum. Ali başkan (Ali Acar) üzerinden konuşursak; Her bir adımında iftirayla, hakaretle ve tacizle karşılaşmış bir siyasi partinin bünyesinde yer almak cesaret işidir. Allah bin kere razı olsun. Çünkü iki tarafın da birbirinden farkı yok. Rant söz konusu olduğunda, para olduğunda bir anlaşıyorlar, bir anlaşıyorlar, bir uzlaşıyorlar siz de şahidisiniz. Meclis’te de milletvekili arkadaşlarımız şahidi. Biz bu düzeni bozmak üzere yola çıktık. Bugün burada sizlerle olmak heyecan şereftir. İftarımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Akşener sözlerine şöyle devam etti: “Bu sistem kabul edildikten sonra Türkiye’de birçok şey yolundan çıktı. Konumuz insanlar değil, konumuz sistem olmalıydı. Sayın Erdoğan’ın söylediği İstanbul’u alan Türkiye’yi alırmış iddiasının hayata geçirilmesinde katkımız oldu. Ama ve velakin 2023 seçimine geldiğimizde bu katkının Türkiye’yi almaya yetmediğini gördük. 2023 seçimlerinde de bu ucube sistemi değiştirme açısından başarısız olduk. Bunu benim üzerime bırakıyorlar, kabulümdür ama; 9.67 aldık, hani yüzde 60 alınacaktı ya düşün 9.60’ı 51’le alınıyor. Yani bizim bu manada matematik olarak bir durumumuz yok”

 

MARMARİS’TE TERS PROPAGANDA VAR
Akşener, “Marmaris’te talanın ve yalanın devamı için bir ters propaganda var; ‘Oyları bölmeyin AK Parti kazanmasın.’ Bazı yerlerde öyle denmiyor. Mesela Ordu’da. Sayın Özgür Özel çıktı dedi ki: ‘Biz orada kazanıyoruz. Sakın ola ki AK Parti kazanmasın diye başka bir partiye oy vermeyin’ dedi. Koskoca CHP’nin Genel Başkanı bunu demiş. Şimdi Cumhuriyet Halk Partililer elbette dinlemelidirler. Yani burada bizim oylarımızı kendilerine isterken, öbür tarafta da AK Parti’nin almasının hiçbir sakıncası olmadığını dile getiriyorlar. Şimdi değerli Marmarisliler, değerleri Muğlalılar esas mesele size kim nasıl dürüstçe hizmetse onu seçin. AK Parti alamasın diye bir propaganda yapılabiliyor ancak çaldı, çırptı denebiliyor mu? Denmiyor. Metin bey için deniyor mu, denmiyor” diye konuştu.

 

SİZE HİZMET EDECEK İNSANLARI SEÇİN

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyecilik şu; sizin vergilerinizle oluşan o bütçeyi israf etmezseniz, insan kayırmazsanız, iş insanlarına bedavadan kendi cebinize alıp ama Marmaris halkı için peşkeş çekmezseniz büyüklere yaranamazsınız ama şehrinize hizmet edersiniz. O nedenle de ben Ali Başkana, Metin Ergun’a oy istiyorum. Yani bu dünya cenneti şehrin koylarının, sahillerinin talan edilmesini istemiyorsanız, büyük paralar harcayıp her tarafı donatanların kampanyadan bahsediyorum bu paraları nereden bulduğunu merak etmiyorsanız. Şehriniz talan edilecektir onlara oy vermeyin. Şimdi görüyorum, hem AK Parti’nin hem CHP’nin adayları inanılmaz paralar harcıyor. Nerden bulunuyor dediğinizde; belediye başkanıysa bir ilçe belediye başkanının 150 milyon, 250 milyon para harcaması ne demek biliyor musunuz, bir belediye büyükşehrin veya ilin 500 bin lira, bir buçuk milyar lira para harcaması ne demek biliyor musunuz; sizin cebinizden çıkan, birilerine peşkeş çekilen rüşvet demek. Bunların her birinde o kadar enteresan bir anlaşma var ki; kim ne söylerse söylesin Türkiye’de savcılar kulağının üstüne yatıyor. Metin bey bütün bu konularla ilgili mahkemelere gitti. Hala o mahkemeler de devam ediyor. Yani al birinden vur ötekine bu defa size hizmet edecek insanları seçin”

 

SURİYELİLERE VAR, EMEKLİYE YOK

Akşener, konuşmasının sonunda emeklilerin durumundan bahsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Akşener, “Para mı yok diyorsun; Suriyelilere buluyorsun. Kendi yandaşlarının vergilerini silmeye buluyorsun. Emekliye gelince yok, bunlara gelince var. Bir başka konu 100 bin öğretmen tayini. Ben hem emeklilerin ve hem öğretmen kardeşlerimin oyuna talibim. Bakın verin bana o gücü, tutun elimi. 2028’e kadar bu haklarınızı söke söke alacağım ben. Görün muhalefet nasıl yapılıyormuş. Bir de mülakatın kaldırılması lazım. Ben değerlerine arkadaşlarıma oylarınızı istiyorum. Marmaris ve Muğla kazansın” dedi.

Akşener konuşmasının sonunda belediye başkan adaylarını sahneye davet etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141