Pendik'te düzenlenen operasyonda, toprağa gömülü halde 73 silah ele geçirildi, 18 kişi gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılığıyla ilgili yürütülen çalışma kapsamında, bir şuç örgütünün Amerika, Gürcistan ve Hırvatistan'dan kaçak yollarla getirdiği silahları Türkiye'de sattığını belirledi.
Polis ekipleri, bir yıllık teknik ve fiziki takibin ardından, suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen M.T'nin Pendik'teki evine operasyon düzenledi. M.T'nin gözaltına alındığı operasyon kapsamında olayla bağlantılı olduğu belirlenen 17 kişi daha yakalandı.
M.T'nin evinin bahçesinde yapılan aramada, toprağa gömülü halde, aralarında kalem ve anahtarlık şeklinde tabanca, el yapımı özel silahlar, Glock, Uzi ve HS2000 marka tabancaların da olduğu 73 silah ele geçirildi.
Şüphelilerin, emniyetteki işlemleri sürüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.