Iraklı hastanın kısa bacağı Türk çivisiyle uzatıldı

Iraklı hastanın kısa bacağı Türk çivisiyle uzatıldı
Türk mühendisleri tarafından tasarlanan uzatma çivisiyle Türkiye'de ilk kez Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde birisi Iraklı iki hastanın kısa bacakları uzatıldı- Devlet Hastanesi Ortopedi Bölümü Doktoru Arslan: "Bu ameliyatın özelliği, uzatma çivisin

Türk mühendisleri tarafından tasarlanan uzatma çivisiyle, Türkiye'de ilk kez Afyonkarahisar Devlet Hastenesi'nde birisi Iraklı iki hastanın kısa bacakları uzatıldı.

Hastanede ilk olarak bir yıl önce ayak bileğinde ağaçtan düşme sonucu açık kırık oluşan ve takılan platinde enfeksiyon ve kemik defekti oluşan 47 yaşındaki Mehmet Düztaş, ameliyata alındı. Düztaş'ın ameliyatta hem kemik defekti giderildi hem de bacağındaki kısalık, Türkiye'de ilk kez Türk mühendisler tarafından tasarımı yapılan uzatma çivileri kullanılarak uzatıldı.

Daha sonra bir yıl önce kalça çıkığı şikayetiyle hastaneye başvuran ve ameliyatla kalça çıkığı düzeltilen Iraklı Türkmen Nafise Adel İbrahim, ameliyata alındı.

Afyonkarahisar Devlet Hastenesi Ortopedi Bölümü Doktoru Ahmet Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki bacak uzatma ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlk olarak 47 yaşındaki Mehmet Düztaş'ı ameliyata aldıklarını belirten Arslan, şöyle konuştu:

"47 yaşındaki erkek hastamızda bir yıl önce ayak bileğinde ağaçtan düşme sonucu açık kırık oluşmuştu. Daha sonrası platinde enfeksiyon ve kemik defekti gelişti. Sabah yaptığımız ameliyatla hem kemik defektini giderdik, hem de oluşan kısalığı telafi edecek şeklide uzatma çivisi taktık. Hastanın hem kırığını hem de kısalığını düzeltecek bir ameliyat yaptık. Gerçekleştirdiğimiz ikinci ameliyatımız ise 28 yaşında Irak Türkmeni Nafise Hanım'a uyguladık. Bir yıl önce kalça çıkığı nedeniyle bize başvurmuş ve ameliyat edilmişti. Bugün yaptğımız ameliyatta da bacağında oluşan kısalığı giderdik. Bu ameliyatın özelliği, uzatma çivisini Türk mühendisleri tarafından tasarlanması. Yani Türkiye'de ilk kez Türk mühendislerinin tasarladığı çivinin kullanıldığı bir ameliyat oldu. Yabancı firmaların ürettiği çivilerle daha önce bu tür ameliyatlar gerçekleştirilmişti ancak Türk mühendislerin ürettiği bir uzatma çivisini ilk kez biz kullandık."

Muhabir: Mustafa Güngör
Yayınlayan: Hüseyin Doğru

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.