• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

İnternet kullanıcılarının %85’i, SSL güvenlik sertifikası olmayan sitelere güvenmiyor!

İnternet kullanıcılarının %85’i, SSL güvenlik sertifikası olmayan sitelere güvenmiyor!
Atak Domain tarafından yayınlanan verilere göre, dünya genelinde kullanıcıların %85’i SSL güvenlik sertifikası bulunmayan internet sitelerine güvenmiyor.

 

 

 

 

 

 

Atak Domain tarafından yayınlanan verilere göre, dünya genelinde kullanıcıların %85’i SSL güvenlik sertifikası bulunmayan internet sitelerine güvenmiyor. SSL kullanımında %89la dünyada 12. sırada yer alan Türkiye’de ise güvenlik sertifikalarına olan talep giderek artıyor. 

 

İSTANBUL / B2PRESS Pandeminin de etkisiyle internet kullanımının hızla arttığı 2020 yılının ardından, dünya 2021’e yepyeni kullanıcı alışkanlıklarıyla girdi. Tüketicilerin dijitale olan ilgisi, internet sitesi sayılarını da e-ticaret faaliyetlerini de aynı oranda artırdı. Çoğalan alternatiflerle birlikte güvenlik, kullanıcıların internet sitesi tercihleri için açık ara önde bir kriter haline geldi. 70’ten fazla ülkeye alan adı ve internet teknolojileri ihraç eden Atak Domain’in yayınladığı verilere göre, kullanıcıların %85’i internet sitesindeki trafiği şifreleyerek veri korsanlığı girişimlerine engel olan SSL sertifikasının bulunmadığı sitelere güvenmiyor. 2014’ten bu yana Google tarafından arama algoritmalarında önceliklendirme kriteri olan SSL sertifikasına sahip olmayan siteler üzerinden yılda ortalama 48 bin kişisel veri çalınırken, dünya genelindeki ilk 10 bin internet sitesinin SSL kullanım oranının %78,93 olduğu görülüyor. 

Türkiye’de SSL trafiği %90a yaklaştı

Atak Domain tarafından yayınlanan veriler arasında Türkiye’yle ilgili olanlar da dikkat çekiyor. Google raporlamasını temel alan çalışmada 2016 yılından günümüze Türk internet trafiğinde SSL ağırlığının 2 katına çıktığı, bu büyümeyle birlikte ülkemizdeki veri transferlerinin Ağustos 2020 itibarıyla %89 oranında SSL şifrelemesiyle gerçekleştiği belirtiliyor. SSL güvenlik sertifikası kullanımı açısından dünyada 12. sırada yer alan Türkiye’de en çok tercih edilen SSL türünün ise alan adı doğrulamasıyla çalışan DV SSL olduğu, kamu kurumlarının ise yerli markaları tercih ettiği görülüyor.

Güvenlik bilinci oturdu, SSL talebi son bir yılda 3 kattan fazla arttı

Yayınladıkları verilere yönelik değerlendirmede bulunan Atak Domain CEO'su Bahaddin Yazıcı, “Pandemi sürecinde değişen kullanıcı alışkanlıkları, 2025 sonrası için öngörülen dijitalleşme hedeflerine 2020 sonu itibarıyla ulaşılmasını sağladı. Böylece internet üzerinden hizmet veren her türlü yapıda aranan ilk kriter güvenlik oldu. Ülkemizde yürürlükte olan KVKK kapsamında SSL sertifikasına sahip olmayan hiçbir sitenin e-ticaret faaliyeti yürütmesine izin verilmediği halde, güvenlik bilinci ancak pandemi sürecinde oturdu. Atak Domain olarak son bir yılda SSL talebinde %340 artışla karşılaştık. 2021 yılında alt markamız domainnameapi.com üzerinden SSL bayilik programı başlatarak güvenli interneti herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefliyoruz” dedi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141