• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hüsamettin Elçi şiirleri: "Gecenin Rengi"

Hüsamettin Elçi şiirleri: Gecenin Rengi
“İstedim ki bu kitabı okuyan her insan, şiirimde kendini, hayallerini ve hatıralarını bulsun."

1991 yılında "Çilegâh", 2001 yılında "Birkaç Mısraymış Meğer" isimli şiir kitaplarını yayınlayan Hüsamettin Elçi’nin son şiir kitabı "Gecenin Rengi" çıktı.

 

1970'li yıllardan günümüze kadar yazdığı şiirlerde herkesin kendinden bir şeyler bulacağına inandığını dile getiren Hüsamettin Elçi, kitabın arka sayfasında bunu şöyle ifade ediyor: "İstedim ki bu kitabı alan her kişi şiirimde kendini, hatıralarını, hatta hayallerinden bir şeyler bulsun."

 

Şiirlerinde hece ve aruz vezinlerini kullanmaya dikkat ve özen gösteren şair, mütevazı yapısını da şu iki mısra ile dile getiriyor: "Hayat sevgi, mutluluk, ne varsa sence değer/ Ben toplayıp çıkardım, birkaç mısraymış meğer."

 

'Gecenin Rengi' isimli şiir kitabında, sürpriz bir uygulama da var.

 

 

Kendi sesinden klip ve şiir CD'si

"Ben şiirimi ya hayalimde yaşadım ya da yaşadığımı yazdım. İstedim ki her şiir, gönlümden geçtiği kadar saf ve katkısız kağıda dökülsün. İstedim ki kitabımdaki şiirlerimde tek kelime yersiz ve mânâsız kullanılmasın. İstedim ki bu kitabı okuyan her insan, şiirimde kendini, hayallerini ve hatıralarından bir şeyleri bulsun" diyen Elçi, ayrıca kendi sesinden yorumladığı 10 şiir ve Anne klibinin de yer aldığı bir cd’yi kitapla birlikte sevenlerine sunuyor.

 

Elçi, sürpriz bir proje hazırlığında...

 

“Yaşamın acısıyla tatlısıyla her yönünü yaşadım. Küçük yaşta annemi kaybetmiş olmam beni aşırı duygusallaştırdı, erken olgunlaştırdı. Hisli bir insan oldum. Bu beni şiirle tanıştırdı.“ diyen Hüsamettin Elçi, yeni yıla girmeye hazırlandığımız bu günlerde insanların içlerini ısıtacak projelerin hazırlığı içinde. Sürpriz bir isim ile proje hazırladığının tiyolarını da veren Elçi, 2017 yılının umutlarını bu yeni projelerle sevenleriyle buluşturacak.

 

 

 

 

 

 

 

Hüsamettin Elçi Hakkında

 

 

“BİRKAÇ MISRAYMIŞ MEĞER“

1955 Yılında Bayburt’ta dünyaya geldi. İlk orta ve lise tahsilini Bayburt’ta yaptı. Miras Üniversitesi Maliye ve Krediler bölümünde lisans, Newport üniversitesinde İşletme alanında Yüksek Lisansı yaptı.

 

İş Hayatı: 1977 Yılında İstanbul’un Pendik ilçesinde; Kereste, ambalaj ve inşaat sektörüyle iş dünyasına girdi. 1990 Yılında bünyesinde, Turizm Meslek Lisesi, Sağlık Meslek Liseleri, Akşam Liseleri, Anadolu lisesi, Sürücü Kursları, Dershaneler, Bilgisayar Yabancı Dil Kursuları olan ve 2011 yılında Türkiye’nin en iyi eğitim kurumu ödülünü alan Elçi Eğitim Kurumları’nı, 2007 yılında ülkemizin on ilinde faaliyet gösteren Ulaştırma Bakanlığına bağlı Mesleki Eğitim Kurumlarını., 2009 yılında Türkiye’nin ilk Uzaktan Eğitim kurumlarından olan egiTEAM’ı eğitim sektörüne kazandıran Elçi. Bilişim alanında yazılım ve görüntüleme hizmet veren net görüntü ltd şti ‘ni, Turizm sektöründe de Duduzar Turistik Tesisleri’ni Pendik’e kazandırmıştır.

 

 

Sosyal Hayatı: 1986 Yılında Pendik-Kaynarca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kef. Koop.Başkanı,;1991 yılında Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı, 1995 yılında Pendik Dolayoba Esnaf Odası Başkanı 1996 yılında Pendik Kaymakamlık Dernek Başkanı,1997 yılında Bayburt Eğitim ve Kültür Vakfı Gen.Bşk. Yrd,1998 yılında Bayburt Uluslar arası Dede Korkut Şenlikleri Yayla Beyliği. Ayrıca Türkiye Engelliler Vakfı, Pendik Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Karadeniz İklim Kuşağı, Savata Federasyonu Mütevelli heyeti, ile Anadolu Kültür Derneği, Kaynarca Folklor Derneği, Bayburt töre derneklerinin Şeref Başkanlığı.Görevlerinde bulundu.

 

 

Siyasi Hayatı: BİR ÖMÜR VERDİ

 

 

Sanat Hayatı : 1991 Yılında “Çilegâh”, 2001 Yılında “Birkaç Mısraymış meğer” 2012yılında “Gecenin Rengi” adlı kitapları yayınlandı. Birçok şarkının güfte yazarı olan Elçi, Türk Sanat Müziği alanında Söz ve Müziği kendisine ait 17 eserin bestekarıdır. Türk hat sanatına Özel ilgisi olan Elçi orijinal el yazısı fontuna sahip dünyada iki insandan birisidir..

Evli, 4 çocuk babasıdır…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141