• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

"HAREKET ET FARKINDALIK YARAT"

HAREKET ET FARKINDALIK YARAT
Bisiklete teşvik ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için pedala basan Abdulhalim Akçay, il il, ilçe ilçe tüm Türkiye'yi dolaşıyor. Tur kapsamında 9 il ve 97 ilçeyi geride bırakan Akçay, Marmaris'e geldi.

Akçay, keyifli yolculuğunu şöyle anlattı: "Toplumumuzda bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak istiyorum. Bisikletimi minik bir ev haline getirdim. Zorlu ama keyifli bir yolculuk oldu şimdiye kadar. Yolculuğum sırasında beni görenler yabancı turist zannediyorlar"

Toplumumuzda bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak ve farkındalık yaratmak için yola çıkan  38 yaşındaki Abdulhalim Akçay, 81 il ve 800 ilçeye bisikletle gidecek. 28 Kasım'da İstanbul'dan yola çıkan Akçay, keyifli yolculuğu kapsamında 9 il ve 97 ilçeyi geride bırakarak Marmaris'e geldi.  Çevre kirliliğine dikkat çekmek  ve bisiklet kullanımına teşvik amacıyla 'Hareket et, Farkındalık yarat' sloganıyla bu yola çıktığını anlatan Akçay, keyifli yolculuğunu 2 yıl içinde bitirmeyi umut ediyor.  

Bisiklet turu için 3 yıl hazırlık yaptığını belirten, Akçay, "Bisikletimi minik bir ev haline getirdim. Her şeyim var. Çadır, güneş paneli,  yedek ayakkabı, çorap, ocak var çay yapıyorum. Yemek yapıyorum. Bunların yanında bilgisayar ve fotoğraf makinem de var" diye konuştu. Bisiklet turu sayesinde  çok güzel yerler gördüğü aktaran Akçay, "Şuan 4 bin 600 kilometre pedal bastım. Zorlu ama keyifli bir yolculuk oldu şimdiye kadar. Türkiye'nin çok güzel yerlerini görme fırsatım oldu. Marmaris harikaymış. Bisiklet için çok uygun bir coğrafyaya sahip. Yaşamak istediğim yer. Çok güzel bisiklet yolları var havası çok güzel. Harika bir doğası var. Öncelikle doğaya çöp atma konusunu çözmemiz lazım" dedi.

img_4071.jpg

"Beni turist sanıyorlar"

Toplumuzda bisiklet kültürünün yaygınlaşmadığını kaydeden Akçay, şöyle konuştu: "Yolculuğum sırasında beni görenler yabancı turist zannediyorlar. Bizim toplumumuzda bisiklet kültürü yaygınlaşmamış. Benim bu yolculuğa çıkmamın temel sebeplerinde biri de bu. Bu amaçla bisiklete teşvik etmek aynı zamanda doğayı kirletmemek için yola çıktım. Ülkemizde bisiklet kullanımı yaygınlaşsın, beni turist zannediyorlar, halbuki bizler de bisikleti seviyoruz. Ben biraz da bu ön yargıyı kırmak istiyorum. Herkes bisiklet sürmeli. Ben yapabiliyorsam herkes yapabilir. Herkese tavsiye ediyorum. Sağlıklı bir yaşam için gerekli. Sosyal medya hesaplarımdan yolculuğumu paylaşıyorum. Bu yolculuğun sonunda yol hikayelerimi kitaplaştıracağım. Belgesel hazırlayacağım"

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141