• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 26 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

HALK İSTEDİ BAŞKAN OKTAY YAPIYOR İMAR PLANI DA DEĞİŞİYOR

HALK İSTEDİ BAŞKAN OKTAY YAPIYOR İMAR PLANI DA DEĞİŞİYOR
Marmaris Belediyesi’nin İçmeler Çok Amaçlı Salon – Pazaryeri ve Yeraltı Otoparkı Projesi ile ilgili iki gün süren referandum sona erdi.

Başkan Oktay, söz konusu projenin iptal edildiğini belirterek alanın da imar planlarında park olması için çalışmalara başlayacaklarını duyurdu.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın prestij projeleri arasında yer alan İçmeler Çok Amaçlı Salon – Pazaryeri ve Yeraltı Otoparkı Projesi ile ilgili yapılan referandum sonuçlandı. Son seçimlerde İçmeler’de kayıtlı 4833 seçmenin oy kullanabildiği referandum için Marmaris Belediyesi İçmeler Ek Hizmet Binası önüne sandık kuruldu. 14 sandığın olduğu alanda Marmaris Belediyesi çalışanları görev aldı. İsteyen vatandaşların gözlemci olarak durduğu alanda oy verme işlemi 16 Ağustos Çarşamba günü saat 08.30’da başladı ve 17.30’da sona erdi. Kullanılan oylar, belediye ekipleri tarafından ikinci gün açılmak üzere torbalara konuldu ve mühürlendi. Güvenlik görevlilerinin sabaha kadar beklediği alanda ikinci gün de oy verme işlemi 08.30’da başladı. 17.30’da oy verme süresinin dolmasının ardından sayım yapıldı. Referandum sonucunda projenin yapılmaması kararı verildi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

Hem lansmanda hem de sonrasında yaptığı açıklamalarda bu projeyle ilgili kararı halkın vereceğinin altını çizen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay sonuçları da bizzat açıkladı. Bölge halkının da katıldığı açıklamada Başkan Oktay, “Öncelikle çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Marmaris Belediyesi olarak Türkiye’de örnek olabilecek bir duruş sergiledik. Neticede biz her zaman ortak aklı savunan, ortak akıldan yana bir anlayışla yer aldık. Bunun da çok güzel bir örneğini gösterdik. İçmeler halkının yıllardır devam eden düğün salonu pazaryeri talepleri doğrultusunda elimizdeki imar planları çerçevesinde en uygun olan bu projeyi hazırlamıştık. Sonrasında bu projeye dair olumlu ve olumsuz görüşleri olunca referandum yapma kararı aldık. Belediye olarak nötr durumda kalarak, olabilecek en demokratik tavrı sergiledik. Kararı halkımıza bıraktık” dedi.

PLANLAR DA DEĞİŞİYOR

“Bugünden itibaren projeyi iptal ediyoruz” diyen Başkan Oktay salonda bulunan İmar Müdürü Dinçer Evdaşı’na da söz konusu alandaki ‘ticari alan’ olan yerlerin ‘park alanı’na çevrilmesi için çalışma yapılması talimatı da verdi. Referanduma katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Oktay, “Hiçbir sorun, taşkınlık veya sıkıntı yaşamadan bu süreci saygı çerçevesi içinde tamamladık. Bunun için herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİN VİDEOSU...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141