• BIST 10872.54
  • Altın 3532.569
  • Dolar 36.6646
  • Euro 40.0072
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Güney Afrika Mandela'nın cenaze törenine hazırlanıyor

Güney Afrika Mandelanın cenaze törenine hazırlanıyor
Mandela, 15 Aralık'taki devlet töreninden önce ülke çapında çeşitli etkinliklerle anılacak.

Güney Afrika, eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'yı son yolculuğuna uğurlamaya hazırlanıyor.

Johannesburg'un Houghton bölgesindeki evinde toplanan yüzden fazla kişi Mandela'yı özgürlük şarkılarıyla anarken, 15 Aralık'taki cenaze törenine katılacak dünya liderleri de netleşmeye başladı. 

ABD Başkanı Barack Obama ile eski ABD Başkanları George W. Bush ile Bill Clinton'un yanı sıra Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff ile Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper’ın de aralarında bulunduğu pek çok lider, cenaze için Güney Afrika'ya gitmeye hazırlanıyor.

Güney Afrika'da yarın ulusal yas günü ilan edilirken, hafta boyunca ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenecek resmi anma törenleri arasında Mandela'nın 2010 Dünya Kupası'nın kapanışında halkın karşısına son kez çıktığı stadyumda planlanan etkinlik de yer alıyor.

Parlamento, efsanevi lideri pazartesi günü yapılacak özel oturumla anma hazırlıklarını sürdürürken, 15 Aralık'taki devlet törenininse Mandela'nın memleketi Qunu da yapılacağı belirtiliyor. 

Dünyada ırk ayrımcılığıyla mücadelenin sembolü olan Güney Afrika’nın ilk siyahi devlet başkanı Mandela, perşembe akşamı Johannesburg'daki evinde 95 yaşında hayata gözlerini yummuştu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141