çocuk işçiliği ve çocuk yoksulluğuna dikkat çekerek, "Mücadelemiz, çocuklarımızın belkemiği adalet olan bir toplumda yaşaması için" dedi.
Özcan, 23 Nisan’ın yalnızca geçmişin bir anısı değil, geleceğe yönelik bir sorumluluk çağrısı olduğunu vurguladı. "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygıyla anıyor, çocuklarımızın yarınları için adaleti büyütmeye söz veriyoruz" diyen Özcan, çocuk işçiliğin yasaklanması ve çocuk yoksulluğunun ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) verilerine atıf yapan Özcan, 2013-2024 yılları arasında en az 742 çocuğun iş cinayetlerinde hayatını kaybettiğini, 2025'in ilk dört ayında ise en az 19 çocuğun yaşamını yitirdiğini belirtti. TÜİK verilerine göre milyonlarca çocuğun temel ihtiyaçlara erişemediğini vurgulayan Özcan, 23 Nisan’ı kutlamanın aynı zamanda çocuklar için daha adil bir ülke kurma mücadelesini büyütmek anlamına geldiğini ifade etti.
"Çocuk yoksulluğu kader değildir" diyen Özcan, “Halk egemenliğinin taşıyıcıları olarak, çocuklarımızın eşit, sağlıklı ve özgür bir geleceğe kavuşması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşasın çocukların özgür yarını, yaşasın halkın örgütlü gücü, yaşasın adalet!” diyerek mesajını tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.