Genci, Hayrettin Ertekin İkna Etti...
İddiaya göre, 25 yaşındaki Serkan isimli genç, bir arkadaşını görmek için Silivri Cezaevi'ne geldi. İçeri gireceği sırada ise jandarma ekipleri, gençten şüphelenerek içeri girmesine izin vermedi.
Bunun üzerine cezaevi önündeki elektrik direğine çıkan genç intihar girişiminde bulundu. Bunun üzerine jandarma ekipleri hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.
Jandarma erleri genci ikna etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri ise atlama ihtimaline karşılık hava yastığı açtı. Elindeki jiletle kendini yaralayan genç, bir türlü ikna edilemedi. Bu sırada duruşma için cezaevine gelen davasının tutuksuz sanığı Hayrettin Ertekin, genci görünce yardım etmek istedi. Elektrik direğinin önüne gelen Ertekin, gençle konuşarak ikna etmeye çalıştı. Uzun uğraşların ardından ikna edilen genç, aşağı indirildi.
Ambulansta ilk müdahalesi yapılan genç, ardından hastaneye kaldırıldı.
Olayı tesadüfen gördüğünü belirten Hayrettin Ertekin, "Duruşma salonundan dışarıya çıktığımda yüksek akımlı olan direğin tepesinde bir genç olduğunu gördüm. Sosyoloji okumuş biri olarak ikna edebileceğimi düşündüm. Görevlilerden de rica ettim konuşmak için ve kendisiyle bir arkadaş dost sohbeti gibi konuşarak bütün sorunlarını dinledim. Cezaevi yetkilileriyle tartışmış, daha sonra kendisi intihar etmeye karar vermiş. Aynı zamanda kendisine zararda vermiş. Bunu bir insan olarak ikna edebileceğimi düşündüm ve kendisiyle konuştum" dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.