"Geleneksel 3. Başmakçı Bisiklet Şenliği" -Başmakçı Kaymakamlığı ile belediyenin ortaklaşa düzenlediği "Geleneksel 3. Başmakçı Bisiklet Şenliği"nde bisikletçiler 110 kilometre pedal çevirdi
AFYONKARAHİSAR Başmakçı ilçesinde "Geleneksel 3. Başmakçı Bisiklet Şenliği" 18 ilden 400 bisikletçinin 110 kilometrelik parkurda pedal çevirmesiyle sona erdi.
Şenlik kapsamında belirlenen rotayı takip eden bisikletçileri köylerdeki vatandaşlar davul zurnayla karşıladı. Turda ilçe ve çevre köy halkından yoğun ilgi gören bisikletçiler, 110 kilometrelik parkurda pedal çevirdi.
İki gün süren şenlikte bisikletçilere yöresel yemekler ikram edilirken, ilçe sınırları içinde bulunan Acı Göl kenarında da pedal çevrildi.
Kaymakamlık ve belediye işbirliğinde düzenlenen şenlikte Başmakçı Kaymakam Ali Polat ve Emniyet Amiri Recep Peker Eryılmaz da katılımcılarla birlikte bisiklet kullandı.
Şenlik kapsamında katılımcıların başlattığı "kask hediye et hayat kurtar" kampanyasında 100'e yakın kask ilçe ve köy çocuklarına hediye edildi.
Muhabir: Esma Eser / Mustafa Güngör
Yayıncı: Hüseyin Doğru
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.