Erdoğan İtalya Başbakanı Letta ile görüştü

Erdoğan İtalya Başbakanı Letta ile görüştü
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Enrico Letta ile telefonda görüştü. Görüşmede, Suriye ve Mısır'daki son gelişmeler ele alındı.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki liderin telefon görüşmesinde Türk-İtalyan ilişkilerinin yanı sıra Suriye ve Mısır'daki son gelişmeler ele alındı.

Görüşmede, Erdoğan ve Letta'nın, Suriye'de kimyasal silah kullanımından ciddi kaygı duyduğu ve bu konuda "BM Güvenlik Konseyi'nin etkili bir şekilde girişim başlatması" beklentisini paylaştıkları öğrenildi.

İtalya Başbakanı Letta, görüşme sırasında İtalya'nın Türkiye ile ilişkileri daha da geliştirme arzusunda olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin AB sürecine ülkesi tarafından verilen desteğin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.