Emniyet amirinin dikkati, dolandırıcılığı önledi -Afyonkarahisar'da, kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin hesabına 60 bin lira para yatıran kişi, o sırada bankada bulunan emniyet amirinin dikkati saye

Emniyet amirinin dikkati, dolandırıcılığı önledi     -Afyonkarahisar'da, kendisini polis olarak tanıtan      şüphelinin hesabına 60 bin lira para yatıran kişi,      o sırada bankada bulunan emniyet amirinin dikkati
AFYONKARAHİSAR Afyonkarahisar'da, kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin hesabına 60 bin lira para yatıran kişi, o sırada bankada bulunan emniyet amirinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

AFYONKARAHİSAR Afyonkarahisar'da, kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin hesabına 60 bin lira para yatıran kişi, o sırada bankada bulunan emniyet amirinin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu.

Afyon Şeker Fabrikası'ndan emekli işçi Mehmet Aktaş'ı (59) telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, hesabının terör örgütleri tarafından kullanıldığını, suçsuz olduğunu ispatlayabilmesi için verilen hesaplara para yatırmasını istedi.

Babasının telefonunun sürekli meşgul olmasından şüphelenen Aktaş'ın oğlu Tuğrul Aktaş, durumu polise bildirdi. Emniyet Haber Merkezi'nin telsizden yaptığı anonsu duyan ve Aktaş'ın para yatırdığı bankada tesadüfen bulunan Milli Birlik Polis Merkezi Amiri Mustafa Eroloğlu, ilk olarak Aktaş'ı konuyla ilgili uyardı.

Telefonla arayan dolandırıcıların verdiği iki ayrı hesaba toplamda 60 bin lira yatırdığını söyleyen Aktaş'a yardım etmek için banka yetkilileriyle görüşen emniyet amiri Eroloğlu, aktarılan hesabı bloke ettirdi.

Aktaş, Milli Birlik Polis Merkezi'ne giderek, kendisini dolandıran kişiden şikayetçi oldu.

Afyonkarahisar Asayiş Şube Müdürü Musa Sürer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte son zamanlarda bir çok telefon dolandırıcılığı olayının yaşandığına dikkati çekerek, telefonda kendisini polis, hakim ya da savcı olarak tanıtarak para isteyen kimselere, vatandaşların itibar etmemesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.