• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Muğla 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

EKOLOJİK BİR KENT POLİTİKASI İSTİYORUZ

EKOLOJİK BİR KENT POLİTİKASI İSTİYORUZ
MUÇEP, yerel seçim öncesi Muğla genelinde siyaset kamuoyuna çağrıda bulundu. Çevreciler, "Bizler, halkın karar alma süreçlerine katılımını güvence altına alan demokratik, planlı ve ekolojik bir kent politikası istiyoruz" dedi

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP),  31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi siyaset dünyasına çağrıda bulundu. Parti ve belediye başkan adaylarına yönelik yaklaşan seçim öncesi katılımcı yerel yönetim anlayışına odaklanan  'seçim bildirgesi' yayınladı. İki yılı aşan bir süredir Muğla genelinde doğal sit alanlarının koruma statülerinin düşürülmesine karşı ve  çevre sorunları ile ilgili mücadele eden MUÇEP, önümüzdeki günlerde bütün adaylarla ilçelerinde  bir araya gelmeyi hedefliyor.

"Yerel yönetimler ekolojik kültürün ayrılmaz parçasıdır"

Muğla’nın doğal sit alanlarını ve biyolojik çeşitliliğini koruma çabası içinde olan MUÇEP, yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi:  "MUÇEP demokratik yerel yönetimleri ekolojik kültürün ayrılmaz parçası olarak görmektedir. Bizler, halkın karar alma süreçlerine katılımını güvence altına alan demokratik, planlı ve ekolojik bir kent politikası istiyoruz. Var olduğumuz tüm alanlarda,  ekolojiyi önceleyen, bir bütün olarak emeğin ve doğanın haklarını gözeten, cinsiyetçi ve türcü olmayan  kolektif bir bilincin hakim olması  gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda bölgemizdeki yerel yönetimlerde katılımcı süreçlerin oluşturulmasına ve demokrasinin kalıcı kazanımlarına dönüşmesine katkı sağlamak hedeflerimiz arasındadır"

"Çevre meclisleri oluşturulsun"

Ekolojik kültürün geliştirilmesinde vatandaşların da rol almasını sağlamak için öneride bulunan MUÇEP, tüm siyasi partileri ve adayları dikkate almaya çağırdı. MUÇEP, yayınladığı bildiride şunlara yer verdi:  "Kent konseyleri ve mahalle meclisleri katılımcı yerel yönetiminin önemli yapı taşları olabilirler. Artık Muğla’da kent konseyi kurulmamış ilçe, meclisi olmayan mahalle kalmamalıdır. Ekolojik kültürün geliştirilmesi için bu yapılar içinde çevre meclislerinin oluşturulması da teşvik edilmelidir. Seçime katılacak tüm siyasi partileri ve adaylarını önerilerimizi dikkate almaya çağırıyoruz. MUÇEP olarak tüm ilçelerdeki yerel bileşenlerimiz ile birlikte, önerdiğimiz modelin oluşması için gayret göstereceğimizi, seçimlerden sonra da bu modelin takipçisi ve katılımcısı olacağımızı kamuoyuna ve tüm adaylarımıza duyururuz"

Mikail ZEYBEK

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141