• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Değirmenyanı ve Hisarönü'nde Yazıcı Coşkusu

Değirmenyanı ve Hisarönünde Yazıcı Coşkusu
Cumhur İttifakı AK Parti Marmaris Belediye Başkan Adayı Serkan Yazıcı, mahalli idareler seçim ziyaretlerini Değirmenyanı ve Hisarönü ile sürdürdü.

Sabah saatlerinde Değirmenyanı yolu üzerindeki tekne atölyesi, keresteci, ahşap oymacısı, tenteci gibi meslek gruplarındaki esnafa tek tek uğrayan Serkan Yazıcı, bazı vatandaşlardan gelen talep üzerine ev yerleri ve yollarıyla ilgili sorunları yerinde görerek, isteklerini dinledi ve not aldı.

Yazıcı ile sohbet eden bir esnafın “ Geçmişte buraya sadece rahmetli İsmet Karadinç geldi,  bizim arkamızda kimse yok. Esnafla, vatandaşla konuşmayan ,yüreğe merhem olmayan aday bir şey yapamaz” demesi üzerine,Yazıcı yanında bulunan Meclis üyesi Mehmet Karadinç’i tanıtarak“ Meclis üyemiz Mehmet bey,İsmet başkanımızın oğludur. Ben arkanızdayım, ne yapacağımızı göstermek, anlatmak için geldim.Söz veriyorum, hem hizmet edip, hem de tekrar geleceğim” açıklamasını yaptı.

Yol üzerindeki esnaf ziyaretinin ardından, Değirmenyanı Pazaryerinde toplanan kalabalık tarafından ilgiyle karşılanan Marmaris Belediye Başkan Adayı Yazıcı, yanında bulunan Meclis üyeleri Mustafa Karacan, Zeki Eren, Ayşegül Mungan, Süleyman Eroğlu, Mustafa Gökmen, Naci Alkan, Mehmet Karadinç, Ayşe Taşar, Elmas Ulupınar Bozkır ve Nural Pekgüzel ile İlçeTeşkilatı Başkanı Osman Ülgen ve MHP İlçe Teşkilatı Başkanı Kemal Kalemci’yle seçim tırında Değirmenyanılı komşularıyla bir toplantı yaptı. Yazıcı komşularına yaşadıkları  sıkıntılar hakkında kendisine ne kadar bilgi aktarabilirlerse, o oranda doğru şekilde hizmet vereceklerini dile getirdi. Toplantıda gelen sorular doğrultusunda Maden ve Termal konusunda bazı söylemlerin olduğuna değinen Yazıcı;” Maden çıkarmak gibi bir konu olsa önce ben karşı çıkarım.Zaten maden çıkarma yetkisi bakanlığın yetkisinde, istese şimdi de çıkartır.Köylerimizde su yok! Baraj suyunu köylerimize nasıl ve hangi maliyetle taşıtırız konusunda İlbank’tan gelen bir ekibimiz çalışma yapıyor,ama ortalıkta maden çıkartılacak diye söylentiler çıkıyor.Daha ne diyebilirim.Öyle birşey olursa ,sizlerle beraber ben duracağım bunun karşısında. Diğer yandan Termal dedik, termalin denizi kirlettiğini söylüyorlar.Bu su içiliyor denizin asıl kirletebilir?”Bakın ailemle burada yaşıyorum ve yaşadığım yere hizmet etmekten başka bir dileğim yok” açıklamasını yaptı.

 

Değirmenyanı’ndan sonra Hisarönü’ne geçen Serkan Yazıcı ve beraberindekiler,Muhtarlık binası önünde kalabalık bir grup tarafından alkışlarla karşılandı.Muhtarlık binası yanında bir çay bahçesinde toplanan kalabalığa hitap eden Serkan Yazıcı;” Önce hepinize çok teşekkür ederim. Köylerimizin hepsi gerçekten harika yerler. Buradaki sorunları biliyoruz.Hepiniz dinledik.Bütün  köylerimizin ortak sorunu dere ıslahı.Ama en önemlisi 1/5000 ve 1/1000’lik planların yapılması. Başkanlık yoluna girdikten sonra gördüklerim çok üzdü beni.Yolların hali içler acısı, çamurdan geçilmiyor.Bakın bu planların yapılması konusunda tek yetkili sadece belediyelerdir. Yasa belediyelere vermiştir bu planların yapılmasını.Bu güne kadar  bunlar yapılmamış,ertelenmiş, bakanlıktan olmuyor!denmiş. Öyle birşey yok. Bu iş belediyenin işi! Başkanlığımıza başlar başlamaz bu planlama çalışmalarını acilen başlatacağız” dedi.

Konuşma öncesinde Hisarönü pazaryerini dolaştığını söyleyen Yazıcı, "Tamamen organik ürünlerin üretildiği bir organik köy yaratacağız. Yoğurdunuzu, yumurtanızı buralarda daha temiz ve düzenli yerlerde satabileceksiniz. Ayrıca bölgemizde bin 700 endemik bitki çeşidi mevcut.Bu bitkilerden sağlık alanın da yararlanmak için çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

Kalabalik arasından bir kadının eğitim ve okulların bakımı konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz sorusuna ise bu işlerin hepsini beraber yapacaklarını ve gönüllülük sisteminin olacağını vurgulayan Yazıcı;”  Gönüllülerimiz olacak. Bakın Haziran’da okullar tatile giriyor. Sonraki öğretim yılına kadar okullarımızın bakımı,boyaması hep yapılacak. Bunu hep söylüyordum ama ilk olarak buradan, Hisarönü’ndeki okulumuzun boya ve tadilat işinden başlayacağımızn sözünü veriyorum.  Üstelik ben ,eşim çocuğum, kardeşim gönüllü daha kim varsa gelip biz boyayacağız. Böyle işlerde  hepimizin gönüllü olması lazım.Herşeyi birlikte,paylaşarak başaracağız.” Dedi.

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141