• BIST 10275.5
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

DATÇA YAŞAYANLARI SORUYOR : ‘BURASI DATÇA’MI YOKSA TEKSAS 'MI?’

DATÇA YAŞAYANLARI SORUYOR : ‘BURASI DATÇA’MI YOKSA TEKSAS 'MI?’
Haber Merkezi

Marmaris’te olduğu gibi Datça’da da otopark sorunu ve yolların işgali sebebi ile yaya vatandaşlar Datça Belediyesinin yeterli denetim yapmadığından şikayet ediyor. Datça İskele mahallesindeki park sorunu ve kaldırım işgali için yetkililere sesleniyorlar.

 

Ülkenin en popüler ilçelerinden biri olan Datça’da yaşayan vatandaşlar sokaklara ve kaldırımlara konulan dubalar ve park edilen araçlardan artık yolda yürümez hale gelince isyan etti. Datça Belediyesinin ve Datça esnafının yolları bu şekilde gasp etmesine sinirlenen halk ‘Datça Belediyesi aylardır göz yumuyor, yüzsüz esnaf at koşturuyor’ sözleri ile ciddi iddialarda bulundular. Belediyeye defalarca şikayet dilekçesi yazdıklarını belirten vatandaşlar gelen cevaplar ile ikna olmadıklarını ve hiçbir şeyin değişmediğini dile getirdiler.

‘yol kimsenin babasının malı değil’

 

Datça yaşayanı Hakkı Ç. ‘’Halkın yolunu babasının malıymış gibi kullanan esnaf, buda yetmezmiş gibi, halkın vergisi ile alınan duba ve levhaları da kendi keyfi için gasp ediyor. Datça Belediyesi ise bu duruma göz yumarak, vatandaşın hakkı olan yolu tecavüze uğratmaya devam ediyor ‘’ şeklinde konuşarak isyanını dile getirdi.

‘Esnaf yüzünden kaldırıma park ediyorlar, cezayı yiyorlar’

Datça’da yaşayan emekli öğretmen Zehra D. ‘ Bakın burası Datça'nın göbeği, İskele mahallesi 62. sokaktaki Ambarcı kavşağı - Ziraat Bankası arkası kaldırım ve yol aylardır gasp edilmesine, kimse müdahale etmiyor. En az 4 -6 aracın park edebileceği alan' ı kendi menfaati için işgal eden esnaf yüzünden, vatandaşlar araçlarını ya ücretli otopark' a park ederek ücret ödemek durumunda kalıyor, yada mevcut yerler gasp edildiği için kaldırıma park etmek zorunda kalarak, polisten cezayı yiyorlar.’’ diyerek yetkililerden çözüm istedi.

‘işyerlerini kapattıktan sonra bozuk araçları kaldırımlara park ertesi gün kendi araçlarını koyuyorlar’

Datça’da özellikle esnafların park yerlerine ve kaldırımlara dubalar, çalışmayan araçlar ve sandalyeler koyarak kendileri için ertesi güne tekrar park yeri açtıklarını iddia eden vatandaşlar ‘’ bazı esnaflar 4-6 araçlık alanı gün boyu işgal ettiği yetmiyormuş gibi, akşam' da iş yerini kapatıp evine giderken, vatandaşın vergisiyle alınan duba ile levhalarla, hurda ve bozuk bisikletlerin direksiyonlarını kilitleyerek, vatandaş tarafından kenara alınıp, park edilmesine de müsaade etmiyor. Ertesi gün ise sadece kendi aracını, bazen de eş-dost vb. şahsi menfaati için park edecek alanı açıyor. Belki’ de bunu bir bedel karşılığında yapıyor! Bu duruma aylardır, belki de yıllardır göz yuman Datça Belediyesi sayesinde yüzsüz esnaf, Datça'nın göbeğinde babasının çiftliğiymiş gibi at koşturuyor.’’ sözleri ile artık bıçağın kemiğe dayandığını belirttiler.

 

Datça’da bu durumdan mustarip halk konuyu defalarca Datça Belediyesine bildirildiklerini, Datça Belediye Zabıta Müdürü Osman Özalp ile yüz yüze ve dilekçe ile başvuruda bulunduklarını ifade ederek ‘halkın alanına yapılan gasp, ihlal ve çevre kirliliğine neden olan görüntü kirliliği karşısında belediyenin neden ses çıkarmadığı, ısrarla göz yumulduğu ise merak ediliyor? Datça Belediyesi vatandaşın dilekçesine ise dalga geçer gibi verdiği cevap 'ta esnafın uyarıldığı yazıyor. Esnafsa pişkin pişkin aynı tecavüzüne devam ediyor. ‘’ şeklinde konuştu.

 

Otopark sıkıntısının hat safhasında olan ve yolların işgal altında olduğu belirtilen Datça'da çevre kirliliğinin, işgalin ve tecavüzün son bulması, Datça belediye yetkililerinin görmezden geldiği bu durum karşısında, her vatandaşa eşit davranılmasını isteyen mahalle sakinleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili mercilerin müdahale etmesini, mahallede ve ilçede adaletin yerini bulması istiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141