Çevre kahramanı ilan edildi..

Çevre kahramanı ilan edildi..
DTO Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, çevre kahramanı ilan ettiği 'My Fantasy'nin Göcek'e döneceğini söyledi.


Kurucusu olduğu Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) Meclis Başkanı Ak Parti eski İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, 'gemi mi, denizkondu mu' tartışmalarına neden olan armatör Kahraman Sadıkoğlu'na ait 800 metrekarelik 'My Fantasy' adlı deniz aracını 'çevre kahramanı' ilan etti. Kaptanoğlu, tüm evraklarınmı tamamladığını, motorlarını da güçlendirdiğini belirttiği My Fantasy'nin Göcek'e döneceğini de söyledi.

Kendisi de aynı zaman bir armatör olan Cengiz Kaptanoğlu, konuşmacı olarak katıldığı DTO Marmaris Şubesi tarafından üyelerini, Bakanlar Kurulu kararıyla 24 Temmuz'da yürürlüğe giren 'Deniz Turizmi Yönetmeliği' hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda, gazetecilerin 'My Fantasy' ile ilgili sorularını yanıtladı.


My fantasy'nin gündeme gelmesiyle birlikte, başta Göcek ve çevresi olmak üzere tüm Türkiye'de 'deniz temiz' bilincinin yaygınlaştığını savunan Cengiz Kaptanoğlu, şöyle konuştu: “Bir gemi, bir denizin içinde duruyor diye kirletir diye bir şey yoktur. O zaman buraya gelen yolcu gemilerinden tutun da günlük tur teknelerine kadar bütün gemiler denizi kirletiyor demektir. Bu araç, denize, bir şey mi atmış, denizi mi kirletmiş? Sintinesini mi boşaltmış? Hayır. Aksine, Türkiye'de deniz temiz bilincinin yaygınlaşmasına yol açmıştır. Bakın, Deniz Temiz Derneği TURMEPA, sadece Göcek'te bu yıl 4 bin tok atık toplamıştır. Göcek'te son zamanlarda neler olduğunu herkes görüyor. Koyların korunması için devlet, hükümet dahil her çevre harekete geçti. Karaya atık servisi kondu. Göcek bir pilot bölge oldu. My Fantasy denizlerin temizliğine dikkat çekmiştir. Denizler, tekneler, gemiler, insanlar, canlılar için vardır. Mutlaka temiz tutulmalıdır. Dolayısıyla söz konusu araçtan Allah razı olsun, Türkiye'ye büyük hizmet etmiştir. Böylesine değişik bir aracı düşünüp hayata geçirdiği için sayın Sadıkoğlu'nu tebrik ediyorum.”

GÖCEK'E DÖNECEK
Hala Marmaris'te bir marinada demirli olduğu bilinen My Fantasy'nin tüm evraklarını tamamladığını, bu sebeple dilediği her yere gidebileceğini, yakında da Göcek'e geri döneceğini belirten Kaptanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu tekne artık her yere gidebilir. Geminin yeni şadetnamesi (denize elverişlilik sertifikası) değişti. İki güçlü motor aldı. Beş senelik sörveyini yaptı. Devlet de bütün evraklarını verdi. Bildiğim kadarıyla da yakında Göcek'e dönecek.” (Haber: Ender TÜRKKAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.