Camdan yapılan horoz, ikişer saat arayla ötecek
Denizli'de Delikliçınar Meydanı'nda üstyapı çalışmaları dolayısıyla kaldırılan heykelin yerine konulan 2 metre 60 santimetre boyundaki cam horoz heykeli, kurulan özel düzenek sayesinde ikişer saat arayla ötecek.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük açık hava cam heykeli olma özelliğini taşıyan ve yedi bin parçadan oluşan cam horoz heykelinin vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.
Heykele yerleştirilen sistem sayesinde 08.00 ile 22.00 saatleri arasında Denizli horozuna özgü ötüşün heykelden vatandaşlara sunulacağını belirten Zolan, şöyle konuştu:
"Dünyanın en ünlü kentlerinde ziyaretçileri en çok o kenti hatırlatacak mekanların memnun ettiğini biliyoruz. Denizli'de böyle mekanların çoğalması kentin tanıtımı açısından önemli. Horoz simgemiz olduğu için eksikliği bir süredir hissediliyordu. Yerine konulunca vatandaşımızın özlediğini net olarak gördük. Yeni haliyle daha görkemli olan horoz heykeli, kentimize gelen ziyaretçilerin de unutulmaz fotoğraflarında yer alacak. Aynı zamanda cam horoz heykeli artık gün içinde ikişer saatlik aralıklarla öterek bizlere nostalji yaşatacak."
- Cam horoz
Türkiye'nin açık havada sergilenen en büyük cam heykeli olan 2 metre 60 santimetre uzunluğundaki heykelin her bir parçası tek tek elde üretildi. Kuyruk kısımlarındaki tüy renkleri sadece camda elde edilebilen renkler olma özelliğine sahip ve güneşin açısına göre değişen özellikte. Heykelin etrafındaki havuz kısmı Pamukkale temasını taşıyor. Mermer travertenleri ve üzerindeki mavi camlar Pamukkale'deki su birikintilerini andırıyor.
Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Hüseyin Doğru
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.