• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Büyükşehirden Marmaris’e Dev İçme Suyu Yatırımı

Büyükşehirden Marmaris’e Dev İçme Suyu Yatırımı
Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Bozburun Yarımadası için 262 Milyon TL yatırımla 53 kilometrelik dev içme suyu projesini hayata geçiriyor.

Turunç, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Selimiye, Bozburun ve Taşlıca Mahallelerini kapsayan projenin imzası Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün tarafından atıldı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris Bozburun Yarımadası’nın en büyük sorunlarından biri olan içme suyu problemini ortadan kaldırmak için yeni içme suyu projesi için imzalar atıldı. Büyükşehir Belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla hayata geçireceği proje kapsamında Turunç, Osmaniye, Bayır, Söğüt, Selimiye, Bozburun ve Taşlıca Mahallelerine 53 kilometre yeni içme suyu hattı yapılacak. Proje için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Başkanlık makamında düzenlenen törenle imzaları atarak startı verdi.

 

262 Milyon 980 Bin TL’lik Proje Büyükşehir Belediyesinin Kendi Öz Kaynaklarıyla Yapılacak

 

7 Mahalleyi kapsayan Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesi kapsamında Atatürk Barajından bu bölgelere ek içme suyu sağlanacak. Çalışmaların kısa sürede başlatılarak 53 km. içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu 1, terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılması planlanıyor. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.

 

Başkan Gürün, “Marmaris’i Bu Hizmete Kavuşturmak İçin 7 Yıldır Çabalıyoruz”

Protokol töreninde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, içme suyu projesini uzun süre önce hazırlandıklarını ancak maddi kaynak bulmak için 7 yıldır uğraş verdiklerini söyledi. Bakan Gürün, projenin 260 günde tamamlamayı planladıklarını belirtirken ilk 60 günde Turunç, Osmaniye bölgesindeki çalışmaları tamamlayacaklarını vurguladı. Gürün, “Bizler Bozburun Yarımadasında yaşanan içme suyu problemleri hakkında çalışmalarımızı uzun süre önce tamamladık. Bakanlarımız yangınlardan sonra Marmaris’i fonlayacakları sözünü verdiler. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak Bakanlıklarımızdan hibe değil kredi isteyerek bu projeyi hayata geçirmeye çalıştık. Ancak maalesef Bakanlıklarımızdan gerekli krediyi sağlayamadık. Bunun üzerine yıllardır çocukların kumbarasında biriktirdiği gibi biriktirdiğimiz paramızı bu projeye aktardık. Büyükşehir Belediyesi olarak bu parayı MUSKİ’ye aktararak ihalenin yapılmasını sağladık. Bu 7 mahallede yerleşik nüfus olarak yaklaşık olarak 10 bin kişi yaşıyor. Ancak yaz aylarında bu sayı 40 bin dolaylarına çıkıyor. Biz ise projemizi 70 bin nüfusa göre yapıyoruz. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141