Boğa: Regaib Kandiliniz Mübarek Olsun
Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Arifler ve din alimleri kitaplarında yazmışlar ki, bu ay ekim, ekme, ziraat ayıdır. Şa'ban bakım ayıdır. Ramazan biçim ayıdır, yâni mahsulün alındığı aydır demişler. Demek ki Receb ayı, bizi Ramazan ayına hazırlayan bir mevsimin ilk adımı olmuş oluyor.
Receb'in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ihsanlar, ikramlar yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir.
Öyleyse dua edelim ki, Allah birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin, insani erdemleri yaşatsın, ülkenin geleceğine sahip çıkan bilinçli gençler yetiştirmemizi nasip etsin, millet düşmanlarına fırsat vermesin. İnsanların kalplerine sevgi ve merhamet versin, doğruluktan ayırmasın. Barış, kardeşlik duyguları yeşersin, güzellikler yaşatsın bize.
Bu vesile ile Regaip Kandilinizi tebrik ediyor, güçlü, ileri ve mutlu bir Türkiye için dua ediyorum.
Ali Boğa Ak Parti Muğla Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.