• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

BAŞKAN OKTAY TEK TEK KIRIK CAMLARI TOPLADI

BAŞKAN OKTAY TEK TEK KIRIK CAMLARI TOPLADI
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Cennet Adası’nda gerçekleştirilen farkındalık etkinliğindi gördüğü manzara karşısında isyan etti.

Marmaris’in yangınlar sebebiyle büyük acılar yaşadığını hatırlatan Oktay, “İçimi en acıtan durum çok fazla cam şişe kırığıyla karşılaşmak oldu. Maalesef ki yaşadığımız acılardan hala ders almayan mahlûkatlar var” ifadesini kullandı. Başkan Oktay ve beraberindekiler diğer atıklarla birlikte kırık camları da tek tek topladı.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Marmaris’te, belediye temizlik ekipleri yoğun bir çaba ve gayretle çalışmalarını sürdürüyor. Sadece şehir merkezi değil sorumluluk alanı dışındaki koylar, ormanlar, seyir tepeleri, karayolu kenarları gibi noktalarda da temizlik yapılsa da kendini bilmezlerin kirliliğine engel olunamıyor. Son yıllarda meydana gelen yangınlarda yüzlerce dönüm orman arazisi yok olan Marmaris’te çevre temizliği ve doğaya çöp atılmaması konusunda onlarca farkındalık çalışması yapan Marmaris Belediyesi, bir çalışmaya daha imza attı.

3 SAATTE 25 POŞET ÇÖP TOPLANDI

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, başkan yardımcıları ve birim müdürleri üzerlerinde ‘Marmaris Temiz Kalsın’ yazılı tişörtlerle Cennet Adası’nda temizlik yaptı. Koya ulaşım geçtiğimiz günlerde onarılarak Marmaris Belediyesi envanterine geçen tekne ile sağlandı. Etkinlik kapsamında Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Başkan Yardımcısı Suzan Zift, İhsan Öztürk ve Ali Zağlı, birim müdürleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri koylara atılan çöpleri temizledi. Sabahın erken saatlerinde koya ulaşan Başkan Oktay ve beraberindekiler teknelerden atılan ya da günübirlikçiler tarafından koylara terk edilen evsel atıkları topladı. 3 saat süren etkinlikte yaklaşık 25 poşet atık toplandı. Toplanan atıklar Belediye’nin atık toplama teknesiyle anakaraya getirildi.

MAHLUKATLAR HAK ETMİYORLAR

İnsan kaynaklı çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak için daha önce de ilçenin farklı noktalarında yapılan çalışmaya Cennet Adası’nda devam ettiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, gördükleri içler acısı manzaranın kendilerini çok üzdüğünü söyledi. “Maalesef bu kadar çok etkinlik yaptığımız halde duyarsızlık ne yazık ki aynı şiddette devam ediyor” diyen Oktay, “Son yıllarda yaşadığımız yangınlar ortada. Ama ne yazık ki ders alınmamış. Mahlûkatlar demek istediğim kişiler böyle cennet coğrafyayı hiçbir şekilde hak etmiyor. Bu kadar küçücük bir koyda onlarca torba çöp topladık. Bizler çevremize duyarlı olmak zorundayız. Çünkü nefes alan her insan evladı bu yeryüzünde kiracı. Dolayısıyla buraya biz daha hassas ve saygılı yaklaşmak durumundayız” ifadesini kullandı.

YANGIN RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Başkan Oktay, “Çok fazla atık var içimi en çok acıtan durumlardan bir tanesi çok fazla cam şişe kırığıyla karşılaşmak oldu. Özellikle iç kısımlarda daha çok kuru otların bulunduğu noktalarda cam şişelerini parçalayarak doğada bırakanlar var. Biliyorsunuz cam şişeleri mercek etkisini gösterdiği için yangın riskini de oldukça yükseltiyor. Tüm bunları tek tek ellerimizle topladık. Herkesten rica ediyorum. Kiracısı olduğumuz yeryüzüne sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

HABERİN VİDEOSU...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141