• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

BAŞKAN OKTAY: HER ZAMAN İŞÇİMİZİN YANINDAYIZ

BAŞKAN OKTAY: HER ZAMAN İŞÇİMİZİN YANINDAYIZ
Marmaris Belediyesi Personel A.Ş. ile Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında 1 Temmuz - 31 Aralık 2023 arası ücret zammı protokolü imzalandı.

Şirket personeline yüzde 56 ila 60 oranında zammın yapıldığı sözleşmenin imza töreninde konuşan Başkan Oktay, “Her zaman emekçimizin yanındayız. Onları ekonomik kriz karşısında ezdirmemek için büyük gayret gösteriyoruz” dedi. 
Marmaris Belediyesi iştiraki Personel A.Ş. ile DİSK Genel – İş Sendikası arasında 597 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesinin üçüncü yıl ikinci dönem ücret zammı anlaşması da imzalandı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ile Genel – İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş tarafından imzalanan ve 1 Temmuz 2023 – 31 Aralık 2023 tarihlerini kapsayan sözleşmeye göre çalışanlara yüzde 56 ila 60 oranında zam yapıldı. Marmaris Belediyesi İçmeler Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ali Zağlı, Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Murat Çalışkan ve belediye personeli katıldı. 

BELEDİYE LİMİTLERİ ZORLANDI
Burada bir konuşma yapan Genel– İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş, “Emekçiler olarak bizler son yıllarda çok büyük zorluklar yaşıyoruz. Dünyanın en güzel yeri olan Marmaris’in yaşam şartlarının zorluğunu hepimiz biliyoruz. Ancak belediyede bürokratlar olmak üzere en son noktada Başkan Bey bütün limitleri zorlayarak her zaman daha iyisini vermeye çalıştı. Bunun için teşekkür ediyorum. Hepimize hayırlı olsun”  diye konuştu. 

EMEKÇİMİZİN YANINDA OLDUK
Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise ülke genelinde yaşanan ekonomik krizin belediye çalışmalarına da büyük etki ettiğini belirterek, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren belediye çalışanlarımız için en iyisini yapmaya çalışacağımızı dile getirdik. Geçmişte olduğu gibi bu süreçte de bunu uygulamaya çalıştık. Bizim için esas olan her zaman emeğin, alın terinin yanında olmak. Bununla da beraber herkesten de performans beklemek, işin doğalı” diye konuştu. 
MARMARİS HER YERDEN FARKLI
Marmaris’teki yaşam standartlarının birçok ilçeden farklı olduğunu ifade eden Oktay, “burası Türkiye'nin dünyayı açılan penceresi olduğu için buradaki hizmet kalitesi de buna paralel olmak durumunda. O yüzden hep ısrarla dile getirdiğimiz mevzu; bizim hizmet standardımızın her zaman için çıta olarak hep yukarıda olması. Bu da rakamlarla imkanlar ölçüsünde paralel gidecek. Bundan sonra ben tüm mesai arkadaşlarımdan düne göre daha verimli bir performans bekliyoruz. Çünkü Marmaris’in buna ihtiyacı var. Farkımızı tüm birimlerimizde göstermek zorundayız. Güçlü bir yeriz, güçlü bir kentiz, güçlü bir ekibiz. Sadece işe odaklandığınız takdirde daha iyisini her zaman yapabiliriz” ifadesini kullandı. 
ENFLASYON EN BÜYÜK SIKINTI
Yyüksek enflasyona değinen Oktay, “İnşallah enflasyon bu kadar çok artmaz da bu rakamlar erimez. Neticede en büyük sıkıntılardan biri bu. İyileştirmeler yapılıyor ama hiçbirimizin elinde olmayan unsurlardan ve zamlardan dolayı eriyor” dedi.  
İYİLEŞTİRMELER YAPILDI
Son düzenlemeyle Temmuz ayı itibariyle en düşük maaş 16.570 TL oldu. Ayrıca yevmiye, görev tazminatı, sorumluluk ücretleri yemek, yakacak ve çocuk yardımları ve yıllık ikramiye oranlarında önemli iyileştirmeler yapıldı. İşçilere ayrıca yıllık izne çıkarken ‘izin parası’ da ödenmesine karar verildi. Sözleşmede tüm bu artış oranları değerlendirildiğinde toplamda yüzde 56 ila 60 oranında zam yapılmış oldu.

HABERİN VİDEOSU...

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141