• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

BAŞKAN OKTAY: HALKIMIZ İSTEDİ, BİZ YAPTIK

BAŞKAN OKTAY: HALKIMIZ İSTEDİ, BİZ YAPTIK
Marmaris Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda ilçe yepyeni bir mesire alanına kavuşuyor.

Hisarönü’nde 10.000 metrekarelik alanda oluşturulan mesiri alanı mangal seven ve doğayla baş başa kalmak isteyen Marmarislilerin vazgeçilmez mekanı olacak. Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Halkımızın taleplerini yerine getiriyoruz. Onlar istedi biz yaptık” dedi.

Halkın talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet üretmeye devam eden Marmaris Belediyesi ilçeye mangal da yakılabilecek yeni bir mesire alanı kazandırdı. Hisarönü Mahallesi’nde belediyenin tapulu arazisi üzerinde gerçekleştirilen çalışma yaklaşık 11 ay önce başladı. Okaliptüs ağaçlarıyla kaplı ve tamamen bataklık olan alanda ilk olarak rehabilite çalışmaları gerçekleştirildi. İçine girilmesi imkansız olan bataklık alan kurutularak çalışmalara başlandı.

10.000 METREKARELİK ALAN

Ardından peyzaj çalışmalarına geçildi. Azmak kenarında ve deniz manzaralı okaliptüs ağaçlarıyla kaplı 10 bin metrekarelik alana 60 adet piknik masası 34 adet de mangal yeri konuldu. Tuvaletler, bulaşık yıkama noktası ve bir büfenin de konuşlandığı alanda ayrıca çocuklar ve gençler için de yerler hazırlandı. Marmaris’in en yüksek kuleli kaydırağının konulduğu oyun alanının yanı sıra gençlerin voleybol, futbol ve basketbol oynayacağı mini bir saha ile fitness aletlerinin bulunduğu açık hava spor alanı da oluşturuldu. Söz konusu alanda ayrıca azmak kenarında kanolarla gezme imkanı da olacak. Mesire alanı dışında 60 araçlık otoparkın olacağı alanda 20 motosiklet otoparkı ve bisiklet konabilecek yerler de yapılacak.

7’DEN 70’E HERKESE HİTAP EDİYOR

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da yapılan çalışmayı denetleyerek, son hali hakkında bilgi aldı. Doğayla uyumlu ve doğanın korunduğu projeyle Marmaris halkının ihtiyaç duyduğu bir alanı kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Oktay, “Halkımızın talepleri doğrultusunda yeni bir mesire alanını hayata geçirmek üzereyiz. Aşağı yukarı yüzde 70’lik kısmı tamamlanmış durumda. Proje oldukça heyecan verici. İçinde piknik alanları, oyun gruplarıyla, balık tutma noktalarıyla gerçekten çok keyifli bir alanı hayata geçirmek üzereyiz” dedi.

MANGAL ARTIK SORUN OLMAYACAK

Alanın sadece mesire alanı değil farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacağını söyleyen Başkan Oktay, “Özellikle yaz aylarında gençlik festivalleri, konserler gibi etkinliklerde aynı anda 10 bine yakın misafiri ağırlayabileceğiz. Ocak ayı içerisinde hep birlikte açılışını gerçekleştirip, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Marmarisli vatandaşlarımızın mangal yapacakları yer ile ilgili bir sıkıntısı kalmayacak. Ayrıca gerçekten dinlenebilecekleri, keyifle vakit geçirebilecekleri bir noktaya daha kavuşacaklar” ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141