• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Başkan Gürün, “Siyasetin seviyesini yükseltmemiz lazım”

Başkan  Gürün, “Siyasetin seviyesini yükseltmemiz lazım”
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın adayı Osman Gürün, “Benim ağzımdan diğer arkadaşlar için negatif laf duyan var mı? Olmaz. Çünkü siyasetin seviyesini yükseltmemiz lazım. Bir birimize acımasızca eleştiriler getirmememiz gerekiyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın CHP Muğla adayı Osman Gürün, Ortaca ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ziyaretlerine CHP İlçe Başkanı Evren Tezcan, İyi Parti ilçe Başkanı Barbaros Canlı, Ortaca İttifak adayı Mehmet Sertkaya ile birlikte gerçekleştiren Gürün, daha sonra CHP Ortaca İlçe Başkanlığının düzenlediği toplantıya katıldı.

Gürün “Devir olan borçlara rağmen Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurumuz”

Gürün, toplantıda yaptığı konuşmasında Büyükşehir kurulduğunda oturacak yerlerinin dahi olmadığını hatırlatarak her şeye rağmen Muğla’da en fazla yatırım yapan kurum olduklarını söyledi. Gürün, “Yeni kurulan bir belediyeyiz. Hiç bir şey yoktu elimizde. Araç gereç yoktu, eleman yoktu oturacak yerimiz yoktu. Kurulduğumuzda özel idareden, ilçe belediyelerinden ve aramıza yeni katılan arkadaşlarımız ile büyük bir aile olduk. Bu sürecin zorluğunu hepiniz takdir edersiniz. Bu durumdayken en fazla yatırım yapan kurum olduk. Muğla Büyükşehir Belediyesi 304 Milyon Lira borç ödedi. Biz şuanda Türkiye’de en borçlu belediyeleri arasındayız.  Bu borç, ilçe belediyelerimizin daha önce yaptığı yatırımlardan dolayı bize kalan devir olan borç. Kanun bunu gerektiriyor bundan şikayet etmeye hakkımız yok ama bunu bilmeye vatandaşın hakkı var. Önümüzdeki dönem MUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi olarak 2 Milyar 200 Milyon TL yatırım yapacağız. Yaklaşık 537 Milyon TL borç ödeyeceğiz. Ortaca’ya 55 Milyon 262 Bin TL’lik yatırım yaptık. Önümüzdeki dönem Dünya Bankasından aldığımız 900 Milyon TL ile Bodrum Turgutreis’ten Seydikemer’e alt yapıda yapacağımız onlarca proje var.” İfadelerini kullandı.

Gürün, “Siyasetin seviyesini yükseltmemiz lazım”

Seçim sonrasında herkesin yüz yüze bakacağını hatırlatan İttifak adayı Gürün, şunları söyledi;

“Benim ağzımdan diğer arkadaşlar için negatif laf duyan var mı? Olmaz. Duyamazsınız. Çünkü siyasetin seviyesini yükseltmemiz lazım. Bir birimize acımasızca eleştiriler getirmememiz gerekiyor.  Tabi ki söylenmesi gereken şeyleri usulüne uygun söyleyip vatandaşla paylaşabiliriz. Ama ağız dolusu sivri dille bunu yapmamız gerekiyor. Ben sadece bu seçimde diğer girdiğim seçimlerde de hiç kimseye dil uzatmamaya çalıştım.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141