• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • Muğla 30 °C
  • İzmir 31 °C
  • Aydın 35 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Başkan Behçet Saatcı; “Birileri bunun hesabını vermeli”

Başkan Behçet Saatcı; “Birileri bunun hesabını vermeli”
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Yılın İlçe Belediye Başkanlığı ödülü İstanbul’dan aldıktan sonra ayağının tozuyla Fethiye’ye gelerek basın açıklaması yaptı.

 

Reyhanlı saldırısından, futbol fanatizmine, medyanın yandaşlığından, aldığı yılın ilçe belediye başkanlığı ödülüne kadar birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Saatcı, aday olup olmayacağı ile ilgili Fethiyelilere mesaj gönderdi; “Vakti zamanı gelince açıklarız”

 

Tüm annelerin gününü kutlayan Başkan Saatcı, “Tüm annelerin ellerini öperek ve anne adaylarının da anneler gününü kutlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Anneler gününde evlat acısını çeken tüm annelere başsağlığı diliyorum. Dün Belediyemiz yetkilileri ve aile bireylerim ile birlikte dün şehit annelerini ziyaret ettik. Fethiye’de ne kadar şehit evi varsa arkadaşlarım hepsi evlerine gittiler. Bizim adımıza onları unutmadığımızı belirten hediyeler takdim ettiler. Biz de bir şehit evine gittik ve annemizin elini öptük. Anneye evlat hasreti konusunda katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize” dedi.

 

“Reyhanlı’nın bir suçlusu olması gerekiyor”

Reyhanlı’daki saldırılar hakkında da sert değerlendirmelerde bulunan Başkan Saatcı, “Reyhanlı’daki saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza Allah-ü Teala’dan rahmet diliyorum. Saygıdeğer aile yakınlarına gerçekten sabır diliyorum. Bu ülkede bu olaydan sonra bir ilk gerçekleşti ve yayın yasağı konuldu. Bir internet dünyasında yaşıyoruz. Sosyal medyadan haberler almaya çalışıyoruz. Ancak sosyal medyadaki haberlerin doğruluğunu tespit edemiyoruz. Devletin bu konuda resmi açıklama yapması en doğrusu olur. Keşke haber kirliliği de olsa, doğru haber yerinden verilmeliydi, haber alma özgürlüğü kısıtlanmamalıydı. Reyhanlı olayının bir suçlusu olması lazım. Sadece Suriye’nin gizli teşkilatının arkasına sığınarak, gizli teşkilat yaptı diyip geçilecek bir olay değildir. Türkiye’nin önce kendisini çek etme mecburiyeti vardır. Özellikle dış politika konusunda… Can yakarsan, canını da yakarlar. Kan dökersen, kan da dökerler. Takriben 1 yıl önce düşen uçağımızın failleri daha ortaya çıkmamışken, Reyhanlı saldırısında bir o kadar daha arkadaşımız rahmetli oldu. Bununla ilgili de tek suçlanan Suriye’nin gizli teşkilatı. Hayır! İllaki Türkiye bir suçlu arıyorsa, Amerika, İsrail ve İngiltere ittifakında bir suçlu aramalıdır. Öncelikle o patriotları oraya kimler koydurdu. Kürecik’e kimin radar istasyonu kurdurduğunun hesabını verecek. Daha sonra Reyhanlı saldırısına geleceğiz. Ben Reyhanlı saldırısı ile gerçekten geri dönülmez bir noktaya gelindiğini söylüyorum. Bu olay Türkiye’yi savaşa çekmekten başka bir şey değildir. Bu bir savaşa sürükleme senaryosudur. Suriye bizim bir vilayetimiz kadardır. Hedefin konfederasyon olduğunu, güçlü devletlerin güçlü devlet istememesi olduğunu görmek mümkün. Atatürk’ün kurduğu milli devletin bölünerek fedaral milletlere, şehir devletlerine dönüştürülmesi hedeflenmektedir. Bu hedeftir. Olur veya olmaz. Bunu zamanla hepsini göreceğiz. Bizler birer vatandaş olarak şu an güvenebileceğimiz bir kucaklayıcı birilerine ihtiyacımız var. Ülke olarak zaten her konuda kamplaşmaya doğru gidiyoruz. Bizim ülke olarak şu an güvenilir, her kesimi kucaklayacak bir kuruma veya bir güce ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

 

“Türk sporu bu hale nasıl geldi?”

Galatasaray Fenerbahçe maçı sonrasında vefat eden bir gençle ilgili önemli tespitler yapan Başkan Saatcı, “Dün Burak Yıldırım gibi gencecik bir çocuğumuz hayata gözlerini yumdu. Sırf üzerine giydiği formanın renkleri nedeniyle çocuğumuz futbol vahşetine uğrayarak, bıçaklanarak öldürüldü. Hangi şampiyonluk, hangi galibiyet bir insanın canından daha önemlidir. Eksik kalsın 100 şampiyonluk veya galibiyet. Ben A kulübü veya B kulübü olarak söylemiyorum. Hiç önemli değil hangi formayı giydiği, önemli olan bu noktaya nasıl geldiğimiz? Bu konuda, konuşma yasağımı getirilecek, ligler mi ertelenecek, ne yapılması gerekiyorsa ilgili kurumların biran önce bir şeyler yapması gereklidir” dedi.

 

“Bu ülkede tek sesli medya var”

Haberlerin sansürlenmesi, RTÜK kararları ve Türkiye’de oluşturulmaya çalışan yanlı medyacılığın altını çizerek değerlendirmesini sürdüren Başkan Saatcı, “Medya bu kadar tek taraflı, tek yönlü haber veremez. Anekdot vermek istiyorum; 1945 yılında Hitler’in propaganda bakanının yani en yakın adamlarından birisinin sözünü hatırlatmak istiyorum; ‘Bana vicdansız bir medya temin et, sana bilinçsiz bir toplum teslim edeyim’ bunun altını vatandaşlarımız veya basın doldursun. Şu an Türkiye’de tek sesli medya olduğunu hepimiz görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Ödülü Fethiyeliler adına alıyorum”

Basın toplantısında son olarak hafta sonu İstanbul’da aldığı “Yılın İlçe Belediye Başkanı” ödüle yer veren Başkan Saatcı “Biz bu ödülü çalışma arkadaşlarım ve bize destek olan Fethiyeliler adına alıyoruz. Behçet Saatcı bir semboldür. Projemizin asıl amacı; Sağlıklı ve yaşanabilir bir Fethiye için, trafik kazalarının azalmasına yönelik hizmet alt yapısının iyileştirilmesi projesidir. Amaç; insanları denetlemek değil, güvenli bir kent oluşturmaktır. İlk kez bir ilçe belediyesi bu hizmeti kullanmaktadır. Bu sistemde en büyük unsur, Fethiyelilere ve Fethiye’ye ziyarete gelen misafirlere verilen değer ve kaza risk oranını en aza indirmektir. Ulusal amaç ise, kazalardan oluşan maddi zararları azaltarak milli ekonomiye katkı da bulunulmasıdır. Geçen sene çevre ödülünü almıştık, bu sene trafik ödülü alıyoruz. Saygıdeğer Fethiyelilere sizin vasıtanızla selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

“Vakti saati gelince bizde açıklarız”

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Saatcı, önümüzdeki yerel seçimler için aday adaylarının açıklanmaya başlandığını ve kendisinin adaylığıyla ilgili ne zaman bir açıklama yapacağını soran gazetecilere “Herkesin aday olması en doğal hakkıdır. Ne kadar fazla aday olursa, halkımızın seçme konusunda tercihleri o kadar doğru olacaktır. Çeşitlilikten, çok seslilikten fazla adaydan kimsenin ürkmemesi gerekiyor. Hayırlı uğurlu olsun. Allah kolaylık versin aday adayı arkadaşlarımıza. Vakti saati gelince bizde açıklarız” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141