• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

BAŞKAN ARAS, ÇAĞRIDA BULUNDU

BAŞKAN ARAS, ÇAĞRIDA BULUNDU
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un doğal ve kültürel yapısını korumak için özellikle iki konu hakkında bilgilendirme yapmak üzere basın toplantısı gerçekleştirdi.

Başkan Aras, kıyılara müdahale edilmemesi konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Aras, ilk bilgilendirmeyi yaz sezonunun yaklaşmasıyla hızlanan kıyı çalışmaları ile ilgili yaptı. Bilgilendirmede kıyı çalışmalarının, müdahalelerinin doğal yapıyı bozacağına işaret ederek bu tür çalışmalardan vatandaşların kaçınması gerektiğini söyledi. Son dönemde beyaz kum çalışmalarının gerçekleştirildiğine şahit olduklarını söyleyen Başkan Ahmet Aras, konu dahilinde gerekli denetimleri ve uyarıları yaptıklarının da altını çizdi. Başkan Aras, basın mensuplarına şu bilgileri verdi:

“Son dönemde kıyılarda beyaz kum kaplama çalışmaları yapılıyor. Kullanılan maddelerin insan sağlığına zararlı olduğu da görülüyor. Ayrıca Bodrum’un kıyı dokusuna da uygun değil. Yapılacak çalışmalar ile ilgili yasal prosedür var. Bu çalışmaları yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan izin gerekir. Aksi takdirde kıyıya müdahale edilemez, doğal yapısı bozulamaz. Farklı kurumlardan sadece görüş alınabilir, izin alınamaz.”

Konu ile ilgili Belediye olarak neler yaptıkları hakkında da bilgiler veren Başkan Ahmet Aras, “Yetkilerimiz dahilinde konu ile ilgili belediyemiz sadece denetim yapar, tespitte bulunur. Bu tespitleri de Çevre Bakanlığı’na ya da Milli Emlak’a iletir.” diye konuştu.

Şahıs ve Şirketlere Çağrıda Bulundu

Kıyıları kullanan ve kıyılara müdahalede bulunan şahıs ve şirketlere de çağrıda bulunan Başkan Aras, “Hiçbir şekilde kıyıya müdahale etmeyiniz. Kıyılarımızın doğal yapısını bozmayınız. Doğanın kendi refleksi dışında herhangi bir müdahale yapılmamalıdır.” dedi.

Deniz Canlılarının Önemi

Başkan Ahmet Aras, son yıllarda deniz canlılarının yok olmaya yüz tutması sebebiyle doğal dengenin bozulmasından söz ederken denizler için önemli bir canlı türü olan deniz patlıcanı hakkında görüşlerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Bodrum Belediye Başkanı Aras, son yıllarda deniz patlıcanı toplanmasıyla ilgili spekülasyonlar olduğunun altını çizdiği konuşmasında deniz patlıcanının faydalarından bahsederek şu sözlere yer verdi:

“Denizlerin kendi kendini temizlemesi için önemli bir canlı türü olan deniz patlıcanının toplanmasına izin vermemeliyiz. Denizlerin biyoçeşitliliğini bozmamalıyız. Turgutreis bölgesinde deniz patlıcanı toplandığı bilgileri geliyor. Bilinçsizce yapılan bu avlar, doğal dengeyi bozacak ve birçok canlı türünün neslinin tüketmesine sebep olacak.”

Başkan Aras, denizler için çok önemli olan deniz patlıcanı avının engellenmesine yönelik tedbirlerin alınması için Tarım Bakanlığı’na da çağrıda bulundu. 

                        

Basın toplantısının sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Ahmet Aras, 2018 İmar Affına da atıfta bulunarak kaçak yapılaşma, doğal yapıyı koruma, belediyenin kaçak yapılar üzerindeki yetki ve sorumlulukları, Bodrum’daki ev kiralarının artışı, nüfus artışıyla bağlantılı olarak su ihtiyacının karşılanamaması gibi pek çok konuda fikirlerini basın mensuplarıyla paylaştı.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141