Başbakan Erdoğan'dan Afrika'ya çıkarma
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda iş adamıyla Fas, Cezayir ve Tunus'a resmi ziyarette bulunacak.
Erdoğan'ın, 3-6 Haziran'da gerçekleştireceği ziyaretler, Fas'tan başlayacak. Erdoğan'ın, bu ülkenin liderleriyle bir araya gelmesi ve Türkiye-Fas İş Forumu'na katılması bekleniyor.
MÜSİAD'ın organizasyonuyla oluşturulan ticaret heyetinin de eşlik edeceği ziyarette, Türk ve Faslı iş adamlarının iş forumunda bir araya gelerek yeni ticari işbirlikleri kurması hedefleniyor.
Türkiye-Fas ekonomik ilişkileri, 1 Ocak 2006'da yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile önemli ölçüde canlanırken, 2010'da 1,02 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin daha da artması amaçlanıyor.
Başbakan Erdoğan'ın temaslarında, siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınması öngörülüyor.
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.