Bağcıoğlu’ndan Marmaris’te Net Mesaj: “Savunma Sanayii Siyaset Üstüdür”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milli Savunma Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Muğla programı kapsamında Marmaris İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Ziyaret sırasında Bağcıoğlu’na; CHP Muğla İl Başkanı Nail Kızıl, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, CHP Marmaris İlçe Başkanı Pelin Özbozdağ, Belediye Meclis Üyesi Erdem Karaosmanoğlu ve çok sayıda partili eşlik etti.
Milli güvenlik ve savunma sanayiinin siyaset üstü tutulması gerektiğini vurgulayan Bağcıoğlu, Türkiye’nin bu alandaki kazanımlarının ortak bir değer olduğunu ifade etti. Geçmişten bugüne yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Bağcıoğlu, savunma sanayiinde gelinen noktanın birikimin sonucu olduğunu söyledi.
Kamuoyunda dile getirilen “CHP iktidarında savunma sanayii durur” iddialarına da değinen Bağcıoğlu, bu söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “İHA ve SİHA’lar uçmayacak, projeler duracak gibi ifadeler en hafif tabiriyle iftiradır. Biz bu alandaki çalışmaları daha da ileri taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Parti içi yapılanmaya ilişkin de bilgi veren Bağcıoğlu, savunma, ekonomi ve dış politika başlıklarında hem Merkez Yönetim Kurulu hem de oluşturulan Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi üzerinden koordineli çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
Medya ve sosyal medya alanında yaşanan kısıtlamalara da değinen Bağcıoğlu, parti çalışmalarının daha geniş kitlelere ulaşması için örgütlere çağrıda bulunarak, iletişim faaliyetlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.
Bağcıoğlu, açıklamasını “Hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni her alanda daha güçlü ve liyakat esaslı bir yapıya kavuşturmaktır” sözleriyle tamamladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.