• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Ayakkabıda yaz modelleri görücüye çıktı

Ayakkabıda yaz modelleri görücüye çıktı
Ayakkabı Yaz - 35. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, yaz modelleriyle açıldı. 3'ü yabancı 155 firmanın ürünlerini sergilediği fuarı sadece profesyonel ziyaretçiler gezebiliyor

Yaz modellerinin sergilendiği, Ayakkabı Yaz - 35. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı açıldı.

Kültürpark Fuar Alanı'ndaki fuara, 117'si İzmir'de üretim yapan 3'ü yabancı olmak üzere 155 firma katıldı. 12 Ocak'a dek açık kalacak fuarı, profesyonel ziyaretçiler gezebiliyor.

Bay, bayan, çocuk ve spor ayakkabı modelleriyle, terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer gibi ürünlerin sergilendiği fuarı, Arap ülkelerinden başta olmak üzere, Azerbaycan, Filistin, Finlandiya, İsrail, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Romanya, Kuveyt, Ürdün ve Yunanistan'dan alım heyetlerinin ziyaret edeceği belirtildi.

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın katılımcı sayısını artırmak gerektiğini söyledi. Temmuz-ağustos aylarından sonra yapılacak fuarların Gaziemir'deki yeni fuar alanında düzenleneceğini belirten Kocaoğlu, "Yeni fuar alanı şimdiki yerden 5 kat daha büyük. Yeni fuar alanını iyi değerlendirmek için yılda 100 fuar organize etmek gerekiyor. İzmir'i fuarlarda hak ettiği yere getireceğiz" dedi.

İzmir'de alışverişin kalbi olarak kabul edilen tarihi Kemeraltı Çarşısı'nı işportadan kurtarmak için İzmir Valiliği'nden büyük destek gördüklerini belirten Kocaoğlu, "Sayın Valimizin bize verdiği en büyük destek irade gücüdür. Görev yapan zabıtanın can ve mal güvenliğinin emniyet güçlerince sağlanmasıdır. Bu anlamda çok iyi destek gördük. Şimdi de çarşının trafikten kurtarılması için destek istiyoruz" diye konuştu.

İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaş ise Türkiye'nin son yıllarda tasarım ve kalite olarak çok güzel ayakkabılar ürettiğini, iyi modellerle ihracatın artacağını söyledi.

İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tansin Güzel de Türkiye'de üretim fazlası olmasına rağmen ithalatın önüne geçilemediğini belirtti. Tedbirlere rağmen ithalatın önüne geçilemediğini anlatan Güzel, şunları söyledi:

"Biz bunları dile getirirken, aba altında sopa gösterenler, tehdit edenler oldu. Geçen yıl Türkiye'ye 38 milyon çift basketbol ayakkabısı, zaruri ihtiyaç maddesiymiş gibi ithal edildi. Ege Üniversitesi Deri Mühendisliği laboratuvarlarında test ettirdiğimiz bu ayakkabıların yüzde 80'inin sağlıksız olduğu tespit edildi. Koruma tedbirlerini artırmamız gerekiyor."

Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Durmaz ise ayakkabı sektörünün büyük bölümünün ihracat yapmadığını, sadece iç piyasaya hitap ettiği için ithalattan fazla etkilendiğini kaydetti.

Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141