Armutalan Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Toplantı sonunda Başkan Muhammet Ünlü katılımcı Meclis Üyelerine teşekkür ederek, gelecek toplantının Ocak ayı ilk haftasında yapılacağını söyleyerek oturumu kapattı.
Gündemin ilk maddesi olarak; 2012 Meclis Tatil Ay’ın belirlenmesi yapılarak, 2012 yılı Meclis tatil ayı’nın bir önceki yıl olan 2011 yılında olduğu gibi Ağustos ay’ı olarak belirlenmesine karar verildi.
Gündemin 2. Maddesi olarak; Armutalan Belediyesi Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönergesiyle ilgili komisyon çalışmasının değerlendirilmesi yapılarak, komisyon tarafından İl Özel İdaresi ve Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönetmeliği’ne ( 09.10.2005 ve 25961 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan) ve 5393 Sayılı Belediye Kanununun 77. inci maddesine dayanılarak hazırlanan, sağlık, eğitim, spor, çevre, park, trafik, itfaiye, kütüphane, kültür, turizm ve sosyal hizmetlerle; yaşlılara, kadınlara, gençlere, çocuklara, özürlülere, yoksul ve düşkünlere yönelik hizmetlere gönüllü katılıma ilişkin hususları kapsayan “Armutalan Belediyesi Belediye Hizmetlerine Gönüllü Katılım Yönergesi” kabul edildi.
Gündemin 3. Maddesi olarak; Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifesiyle ilgili komisyon çalışmasının değerlendirilmesi yapılarak, Marmaris, Armutalan, Beldibi ve İçmeler Belediye Başkanlıklarınca, ayrıca bu 4 Belediye tarafından oluşturulan Mariç-Belbir (Marmaris Çevre Koruma Altyapı Tesislerini Yapma ve İşletme Birlik Başkanlığı) nın ortak çalışmaları neticesinde belirlenmesi gerektiğinden bu çalışmaları yapmak üzere konunun usul gereği Meclis Bütçe Komisyonuna havale edilmesine, Bütçe Komisyon üyeleri tarafından hazırlanacak raporun Ocak/2012 ayı meclis toplantısında değerlendirilmesine karar verildi. Gündemin 4. Maddesi olarak; Armutalan Belediye Başkanlığı, Toplu Taşıma Araçları, Tahditli Plakalı Ticari Minibüs, Taksi, Servis Araçları ve Belediye Denetimli Özel Halk Otobüslerinin Çalışma Esaslarına Dair yönetmelik Çalışmasıyla ilgili komisyon raporunun değerlendirilmesi yapılarak, Armutalan Belediye Başkanlığı Toplu Taşıma Araçları, Tahditli Plakalı Ticari Minibüs, Taksi, Servis Araçları ve Belediye Denetimli Özel Halk Otobüslerinin Çalışma Esaslarına Dair yönetmelik çalışmasının konunun önemi nedeniyle daha detaylı bir çalışma gerektirdiği bildirildiğinden Meclis Başkanı tarafından da hazırlanacak yönetmeliğin ileriye dönük, bölgesel sorunların çözümü için detaylı bir çalışma gerektiği bildirildiğinden raporun komisyon görüşü doğrultusunda Ocak/2012 ay’ı toplantısında değerlendirilmesine karar verildi.
Gündemin 5. Maddesi olarak; Ocak/2012 ay’ı içerisinde yurt dışında düzenlenen fuarlara katılım konusunun değerlendirilmesi. Yapılarak,
10-15 Ocak 2012 tarihleri arası Hollanda, Utrech Turizm Fuarına;
Belediye Başkanı Muhammet ÜNLÜ, Meclis Üyeleri: İsmail Nejat ÖZBOZDAĞ, Haluk ÇİFTÇİ,Mehmet İŞLER, Yeliz KIŞLA ve Nihan ARICI
19–22 Ocak 2012 tarihleri arası Finlandiya Helsinki, Matka Turizm Fuarına;
Belediye Başkanı Muhammet ÜNLÜ, Meclis Üyeleri: İsmail Nejat ÖZBOZDAĞ, Haluk ÇİTFÇİ, Yeliz KIŞLA ve Nihan ARICI
27–29 Ocak 2012 tarihleri arası Polonya, Varşova Turizm Fuarına; Belediye Başkanı Muhammet ÜNLÜ, Meclis Üyeleri: İsmail Nejat ÖZBOZDAĞ, Ümit GÜLER, Haluk ÇİFTÇİ, Mehmet İŞLER, Yeliz KIŞLA ve Nihan ARICI
Yurt dışı Turizm Fuarlarını katılmalarının uygun görülmesine ve yasal harcırahlarının belediyemiz bütçesinden karşılanmasına karar verildi.
Toplantı sonunda Meclis üyelerine birim müdürlüğüne ataması yapılan personel ile Türsab tarafından yapımına başlanan Armutalan Kültür Merkezi inşaatı konusunda bilgi verildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.