Ambalajlı suda yeni dönem -İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "Elektronik takip sistemi ile damacanalar yakın takibe alınıyor"

Ambalajlı suda yeni dönem     -İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş:     "Elektronik takip sistemi ile damacanalar yakın takibe alınıyor"
İZMİR İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 7 Mart'ta yayımlanan "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" değişikliği ile ambalajlı suda yeni bir dönemin başladığını bildirdi.

İZMİR İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 7 Mart'ta yayımlanan "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" değişikliği ile ambalajlı suda yeni bir dönemin başladığını bildirdi.

İZTO'dan yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, ambalajlı su sektörünün giderek büyüdüğünü, 2012 itibariyle Türkiye'deki ambalajlı su pazarı hacminin 10,3 milyar litreye, sektörün toplam cirosunun ise 3,6 milyar TL'ye ulaştığını belirtti.

Ambalajlı suya olan talebin her geçen gün arttığını dile getiren Demirtaş, yıllık kişi başına su tüketiminin 138 litre olduğunu, tüketimin hızla yaygınlaştığını ifade etti.

Demirtaş, açıklamada "Elektronik takip sistemi ile damacanalar yakın takibe alınıyor. Damacanalar üretimlerinden itibaren en fazla 3 yıl veya 75 kez kullanılabilecek. Ne kadar süreyle kullanıldıkları, kaç kez dolduruldukları izlenecek. Yönetmelikteki değişiklikle birlikte denetimler artık 3 aylık periyotlarla gerçekleştirilecek" ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Hüseyin Bağış

Yayıncı: Ramazan Ercan

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.