Alman bilgisayar programcısı Müslüman oldu

Alman bilgisayar programcısı Müslüman oldu
Almanya'da tanıştığı Ceylan Dayıoğlu ile evlenme hazırlığı yapan 46 yaşındaki Alman uyruklu bilgisayar programcısı Thomas Dirksen, Didim'de düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu ve "Mehmet" adını aldı

Almanya'da tanıştığı Ceylan Dayıoğlu ile evlenme hazırlığı yapan 46 yaşındaki Alman uyruklu bilgisayar programcısı Thomas Dirksen, Didim ilçesinde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

İlçe Müftüsü Mikail Polat tarafından gerçekleştiren törende Ceylan Dayıoğlu'nun (27) annesi Nuran ve babası Recep Dayıoğlu hazır bulundu.

Törende Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Thomas Dirksen, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu ve "Mehmet" adını aldı. Tören sonunda Müftü Polat, İslam dini hakkında bilgi verdiği Dirksen'e ihtida belgesi ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Dirksen, kendi isteği ile Müslüman olduğunu belirterek, Almanya'ya döndüklerinde Ceylan Dayıoğlu ile evlenmeyi planladıklarını söyledi.

Muhabir: Ali Riza Karasu
Yayınlayan: Murat Aslan

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.