Ali Acar'a işçileri sahip çıktı
13 Ağustos Salı günü saat 20.00'da 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda toplanan belediye personeli "Başkanımız'a kalkan eli lanetliyoruz" yazılı pankart açtı. Belediye personeline Gençlik Meydanı'nda bulunan genç yaşlı onlarca kişi de destek verdi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a yapılan saldırının belediye personeline de yapılmış bir saldırı olduğunu ifade eden Marmaris Belediye çalışanları adına Ayşe Ergül bir basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
" Marmaris Belediye Başkanı Sayın Ali Acar’a 11 Ağustos Pazar günü katılmış olduğu cenaze defin töreni sırasında çirkin ve vicdansız bir saldırıda bulunulmuştur.
Saldırının gerçek amacının ne olduğu bilinmemekle birlikte, “selam almama” gibi saçma bir bahane üstüne kurulmuş olduğu açıklanmıştır.
Sayın Ali Acar görev yaptığı 2004 yılından bu yana Belediyemizin Başkanıdır ve bu şehrin halkının oyuyla 2 kez seçilerek bu göreve getirilmiştir. Seçildiği günden başlayarak bugüne kadar en büyük amacı şehrimizi daha güzel, daha kaliteli, güvenle ve zevkle yaşanabilecek bir kent haline getirmekten başka bir şey değildir. Bu amaca hizmet eden ekibin en büyük parçası biz Marmaris Belediyesi çalışanlarıyız. Marmaris’in şehircilik anlamında gelmiş olduğu nokta taraflı-tarafsız birçok insanın takdirini kazanmakta, bu da Marmaris Belediyesi çalışanlarının gururu olmaktadır.
Ancak, ne yazık ki, kenti yeniden yapılandırırken izlenmiş olan kararlı yönetim anlayışı bugüne kadar haksız tepkiler de görmüştür. Başkanımızın şahsına ve Belediyemiz’e yönelik iftiralar, yıpratma çalışmaları, dedikodular, hatta fiziksel saldırılar hiç bitmemiştir. Son yaşanan saldırı da bu konuda gelinen son noktadır.
Tüm Marmaris yaşayanları tarafından bilinmelidir ki, Marmaris Belediye Başkanı’na yapılan bu saldırıyı kendimize yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Bugüne kadar yapılan haksız saldırılar, aslında Belediye Başkanımız’a değil, Marmaris’e zarar vermiştir. Özellikle bu son saldırı, Başkanımızı ve bizi inandığımız yolda yürümekten, Marmaris’e daha fazla hizmet etmekten asla alıkoyamayacaktır. Ancak Marmaris tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır. Bu şehrin adını bu şekilde duyurmaya da hiç kimsenin hakkı yoktur.
İçine girilen seçim sürecinde isteyen herkes demokratik seçim yarışına rahatlıkla girebilir. Düşüncelerini halkla paylaşabilir, reklamını yapabilir. Seçim günü geldiğinde de Belediye personeli de dâhil olmak üzere tüm Marmaris seçmeni istediği adaya oy verebilir. Ancak, seçilmiş bir Belediye Başkanı’na ne akla ne vicdana sığmayacak çirkin bir saldırıda bulunmak en çok Marmaris halkına ve Marmaris’e zarar verir.
Marmaris Belediyesi çalışanı olarak bizler artık Başkanıyla, yöneticisiyle, memuruyla, işçisiyle ahlak dışı bu saldırılara “dur” denilmesini kamuoyundan rica ediyoruz. Bu baskı gruplarının ellerini Belediye’den çekmesini istiyoruz. Marmaris Belediyesi çalışanları olarak hepimizin tek amacı bütün enerjimizi Başkanımızın önderliğinde şehrimizin hizmetine harcamaktır.
Başkanımız Sayın Ali Acar’a geçmiş olsun diyor, O’nun şahsında hepimize kalkan eli bir kez daha lanetliyoruz!"
Basın açıklamasının okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na yürüyen personel bir süre Anıt'ta durup Doğan Tugay ve saldırıyı yapan korumasını alkışlarla protesto etti.
Daha sonra sessiz bir şekilde Belediye Marinası'na yürüyen kalabalık zaman zaman alkışlı protesto ile Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'a yapılan saldırıyı lanetledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.