AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’yı ziyaret ederek Muğla’daki DSİ yatırımlarını görüştü. Ziyarete Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir de katıldı.
Milletvekilleri, Genel Müdür Balta ile yapılan görüşmede Muğla genelindeki projelerin son durumu hakkında bilgi aldıklarını belirtti.
Seki Barajı'nda %80 Seviyesine Ulaşıldı
Ziyarete ilişkin açıklama yapan Milletvekilleri Mete ve Otgöz, “Genel Kurul çalışmalarımızın dışında fırsat buldukça Muğla’da devam eden ve planlanan yatırımları yakından takip ediyoruz. Bu kapsamda bugün DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta ile bir araya geldik” ifadelerini kullandı.
Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’in de katıldığı ziyarette, ilçeye dair talepler Genel Müdür Balta’ya iletildi. Milletvekilleri, Seydikemer Seki Barajı’nın yüzde 80 seviyelerine ulaştığını ve Arsa ile Kayadibi göletlerinin yapım sürecinin başlayacağını bildirdi. Ayrıca Marmaris’in Hisarönü Mahallesi’nde bulunan köprüde de çalışmalar yapılacağı belirtildi.
Ula'daki Talepler de Gündeme Geldi
Milletvekilleri, geçtiğimiz günlerde Ula ilçesinde muhtarlarla yaptıkları toplantıda dile getirilen talepleri de DSİ Genel Müdürü Balta’ya sunduklarını aktardı. Henüz tamamlanmayan Namnam Çayı, Kavakçalı Deresi, Akarcadere ve Gökova’daki dere ıslah çalışmalarının hızlandırılması ve Oyri, Karabörtlen, Kavakçalı ile Turgut mahallelerindeki sulama kanallarının yenilenmesi yönündeki talepler görüşmede gündeme geldi.
Ayrıca, daha önce müjdesi verilen Gürsu Projesi’ne Oyri Mahallesi’nin de dahil edilmesi için destek istendi.
Ziyaret sonunda Milletvekilleri, “Ayırdıkları zaman ve verdikleri destekler için Sayın Genel Müdürümüz Mehmet Akif Balta’ya, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.