Afyonkarahisar'da basına yapılan saldırıya Basın İlan Kurumu'ndan kınama

Afyonkarahisar'da basına yapılan saldırıya      Basın İlan Kurumu'ndan kınama
AFYONKARAHİSAR Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan, özel halk otobüsü çalışanları tarafından basın mensuplarına yönelik uygulanan şiddeti kınadığını bildirdi.

AFYONKARAHİSAR Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Burak Orhan, özel halk otobüsü çalışanları tarafından basın mensuplarına yönelik uygulanan şiddeti kınadığını bildirdi.

Orhan, yaptığı yazılı açıklamada, Karşıyaka mahallesinde bir araç yangını haberini görüntülerken, Anadolu Ajansı muhabirleri Ali Kemal Akan ve Mustafa Güngör ile İhlas Haber Ajansı muhabiri Gökten Ceylan'ın şiddete maruz kalmasının son derece üzücü olduğunu ifade etti.

Orhan, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gazetecilerin; yasal mevzuatın kendilerine tanıdığı haklar çerçevesinde, kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışırken bu tip olaylarla karşılaşmaları kabul edilemez bir durumdur. Basın mensuplarımıza yönelik şiddeti kınıyor ve şiddete maruz kalan gazeteci arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Muhabir: Ali Kemal Akan

Yayıncı: Mürsel Çetin

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.