Acil servislerde hekim açığı iddiası
İzmir Tabip Odası, Aile Hekimliği uygulamasına geçildikten sonra hastanelerin acil servislerinde hekim açığı ortaya çıktığını iddia etti.
İzmir Tabip Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Asöz konusu uygulamadan en çok hastanelerin acil servislerinin etkilendiği, bu açığın en çok nüfus hareketliliği ve yaz mevsiminin belirgin yaşandığı yerlerde görüldüğü bildirildi.
Acil servislerdeki bu durumun hastanelerde çalışan pratisyen hekimlerle kapatılmaya çalışıldığına değinilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Acil servis çalışması özellikli sürekli eğitim ve deneyim gerektiren bir çalışmadır. Hatta son yıllara acil tıp uzmanlığı ihtisas alanı olmuştur. Yıllardır belirtmemize rağmen acil servis çalışması konusunda deneyimsiz birçok hekim, herhangi bir ön eğitimden geçirilmemiş ve sertifikalandırılmamıştır. Meslektaşlarımız bu koşullar sağlanmadan adeta bir idari zor kullanılarak bu birimlerde görevlendirilmişlerdir"
Doktarların bir yandan da performans sistemiyle çalıştırılmaya zorlandığının iddia edildiği açıklamada, "Doktarlar, daha çok hastaya bak, daha çok kazan gibi ahlaki olmayan bir çalışma ortamına itiliyor" denildi.
Muhabir: Ahmet Bayram
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.