• BIST 9016.2
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

20. LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI İSTANBUL’U SALLADI

20. LİSELER ARASI MÜZİK YARIŞMASI İSTANBUL’U SALLADI
10 binden fazla kişi giriş biletlerini BiP’ten aldı

Dünyanın En Başarılı Gençlik Organizasyonu” ödüllü, “fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması” nın elemeleri, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde, Demet Akalın’ın açılışı yapmasıyla başladı. 10 binden fazla genç, giriş biletlerini BiP uygulaması üzerinden ücretsiz alarak elemeleri yerinde izledi. fizy kullananlar da, uygulama üzerinden oy vererek 3 finalisti belirleyecek.

 

Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu “fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması” 190 lisenin sahne aldığı İstanbul elemeleriyle başladı.

 

Kuliste yarışmacıları ziyaret eden Türk Pop müziğinin en önemli seslerinden Demet Akalın, öğrencilere sahne öncesi son tüyoları verirken, yarışmanın 20. yıl açılışını gerçekleştirdi. Bu sene 20. sanat yılını da kutlayan Akalın sahnede Hayalet şarkısını seslendirerek öğrencilere büyük coşku yaşattı.

 

‘’Küçüklüğümde her gün ayna karşısında şarkı söylerdim. Hayal etmek, istemek, arzu etmek, inanmak çok önemli. Sadece ve sadece kendinize inanın.’’ diyerek öğrencilere moral veren sanatçı yarışmayla ilgili ise; ‘’fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması’nı gönülden destekliyorum ve sizi seviyorum’’ dedi.

 

Yarışmanın kurucusu, ünlü müzik adamı Serhat Hacıpaşalıoğlu, ‘’Bu ödül, müthiş bir azmin, titiz bir çalışmanın ve samimiyetin karşılığı’’ diyerek, Demet Akalın’a ‘’20. Yıl Başarı Ödülü’’ takdim etti.

 

İstanbul elemelerine bu yıl; Kocaeli, Yalova, Tekirdağ, Edirne, Bursa, Sakarya, Adana, Gaziantep, Sinop, Trabzon ve İstanbul‘dan olmak üzere toplam 190 lise katılırken, elemeler 2 gün boyunca sürdü.

 

“Biletler BiP’ten, Destek Seyirciden”

 

fizy 20. Liseler Arası Müzik Yarışması’nda 20. yıla özel ilk sürprizi BiP’ten gelen ücretsiz bilet uygulaması büyük ilgi gördü. Seyircilerin, eleme turlarında ve finalde okullarını temsil eden öğrencileri izlemek isteyenler BiP uygulaması ile kazandıkları bilet koduyla salondaki yerini alarak okullarını desteklediler. BiP uygulaması üzerinden giriş biletlerini alarak İstanbul ön elemelerini yerinde izleyenlerin sayısı 10 bini aştı.

 

“Performanslar fizy’de”

 

Müzik aşkıyla yanıp tutuşan gençler gerçek müzik deneyimini bu sene fizy ile yaşamaya başladılar. fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması'nda bu yıl jürinin seçtiği finalistlere ek olarak 3 finalist daha eklenecek. İstanbul elemelerinde yer alan 190 okulun performans videoları fizy uygulaması üzerinden izleyicilerin beğenisine sunulacak, videolara eklenen "beğen" özelliğiyle de internet oylaması yapılacak. Ayrıca, aday grupların destekçileri, sevdikleri performansları fizy üzerinden paylaşarak milyonlara ulaştırma fırsatı da yakalayacak.

 

 

HAYALLERİ SÜSLEYEN ÖDÜLLER

 

fizy’den Muhteşem Hediyeler: Üç Okula Üç Müzik Stüdyosu

 

20. yılında, fizy sponsorluğunda gerçekleştirilen, “fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması" için 81 ildeki 8.000 liseliyi birbirinden değerli ödüller de bekliyor. Organizasyonu, 20 yıldır başarı ile sürdüren Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğindeki End Productions tarafından düzenlenen yarışmanın ödülleri arasında, cazip para ödüllerinin yanı sıra, bu sene fizy’nin üç okula kuracağı üç müzik stüdyosu ödülü de yer alıyor. Yarışmadaki kategoriler ve ödüller şöyle:

Yarışmanın “İcra” dalında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 10.000 TL 
2.lik ödülü: 7.500 TL 
3.lük ödülü: 5.000 TL

Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:

1.lik ödülü: 6.000 TL 
2.lik ödülü: 4.000 TL 
3.lük ödülü: 2.000 TL

Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:



1.lik ödülü: 3.000 TL 
2.lik ödülü: 2.000 TL 
3.lük ödülü: 1.000 TL

Bu kategorilerin dışında Basın Ödülü, Jüri Özel Ödülü ve Gençlik Dergileri Ödülü’ kategorilerinde bir lise ve bir öğrenciye plaket verilecek.

Okan Üniversitesi’nden Üç Öğrenciye Eğitim Bursu

Ayrıca yarışmada üç öğrenci, yarışmanın eğitim sponsoru olan Okan Üniversitesi’nden eğitim bursu kazanma şansı elde edecek. Yarışmanın Eğitim Sponsoru Okan Üniversitesi, jürinin sahne performanslarına göre belirleyeceği 3 yarışmacıya ‘’Üstün Başarı Ödülü’’ veriyor!

1.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvarı %100 Eğitim Bursu 
2.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvarı % 50 Eğitim Bursu 
3.lik Ödülü: Okan Üniversitesi Konservatuvarı % 30 Eğitim Bursu

Eleme heyecanı, 31 Mart ve 1 Nisan’da Ankara’da, 7 ve 8 Nisan’da ise İzmir’de yapılacak elemelerle sona erecek. fizy 20. Liselerarası Müzik Yarışması’nın büyük finali , 22 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.

 

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye http://fizy.com/lmy adresinden ulaşmak mümkün. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141