“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü”  Mesajı
Marmaris Kaymakamı A. Serdar Polat, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Polat: “18 Mart 1915’te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale’yi denizden geçmeyi hedefleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Türk askerinin elindeki kısıtlı imkânlara karşın, dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915’te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmış ve bütün dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirtmiştir.

Bu zafer,  tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen,  vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından da insanlık tarihi içinde özel bir yere sahiptir.

Savaşmanın değil, ölmenin emredildiği ve bütün dünyaya Milletimizin azminin gösterildiği Çanakkale Zaferi’nin bu yıl 97. yılını kutluyoruz.

Bugün bizlere düşen görev,  şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere, onun silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.