Samsun’un Ayvacık ilçesinde Ziraat Odası tarafından bu yıl 11.’si düzenlenen Bahar Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu. İlçe meydanında gerçekleştirilen etkinlikte geleneksel ağalık yarışması büyük ilgi gördü.
Toplam 9 adayın katıldığı açık artırma, 260 bin TL’den başlayarak 655 bin TL’ye kadar yükseldi. En yüksek teklifi vererek ağalık unvanını kazanan isim ise, geçtiğimiz yıl da aynı görevi üstlenen Kadir Akkuş oldu. Akkuş böylece ağalık unvanını korumayı başardı.
Ağa seçilmesinin ardından konuşan Kadir Akkuş, ağalık için yarışan tüm adaylara teşekkür ederek, “Ayvacık için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim,” dedi.
Şenliğe, Samsun Milletvekilleri Mehmet Karaman ve Murat Çan, ilçe kaymakamı, belediye başkan yardımcıları başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlçede adeta bayram havası yaşandı.
Akşam saatlerinde düzenlenen konser programında Samsunlu sanatçılar Ferhat Seven, Fehmi, Nagihan, Ferhat Hantal, Havanur, Hüseyin Şimşek ve arabesk müziğin usta ismi Hakkı Bulut sahne aldı. Sanatçılar söyledikleri şarkılarla izleyicilere unutulmaz bir gün yaşattı.
Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, gün boyunca şenliğe katılan misafirlerle yakından ilgilendi. Başkan Avcı, Bahar Şenlikleri’nin bölge kültürünün yaşatılmasına katkı sağladığını ve ilçe ekonomisini canlandırdığını ifade etti.
Her yıl artan katılımla gerçekleştirilen Ayvacık Bahar Şenlikleri, yöresel değerlerin korunmasında ve tanıtılmasında önemli bir rol oynamaya devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.