• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

100. YILA YAKIŞIR KUTLAMA BÖYLE OLUR BAYRAM KUTLAMASI

100. YILA YAKIŞIR KUTLAMA BÖYLE OLUR BAYRAM KUTLAMASI
Cumhuriyet’in 100. Yılı Marmaris'te büyük bir coşkuyla kutlandı. Marmaris Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Fener Alayı ve bayram konseri binlerce kişiyi buluşturdu.

Başkan Oktay, meydanı dolduran büyük bir kalabalığa seslendiği konuşmasında “Özgürlük için, bağımsızlık için, egemenlik için demokrasi için yaşasın Cumhuriyet” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıl dönümü Marmaris'te görkemli kutlamalara sahne oldu. Marmaris Belediyesi'nin organize ettiği fener alayı ve Cumhuriyet konserinde binlerce kişi bayram coşkusunu yaşadı. Akşam saat 20.00’dan itibaren binlerce kişi ellerinde Türk Bayraklarıyla Ketenci Otel önünde toplanmaya başladı. Marşlarla coşkunun doruğa ulaştığı alanda otelin çatısından sarkıtılan dev Türk Bayrağı ve uçurulan balonlar büyük alkış aldı. Saatler 20.30’u gösterdiğinde Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Marmaris İlçe Başkanı Ömer Bozdemir, belediye başkan yardımcıları ve binlerce Marmarisli ellerinde fenerler ve bayraklarla Atatürk Meydanı’na yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından sahnede coşkulu kalabalığı Türk Pop Müziği’nin sevilen sesi Mehmet Erdem karşıladı.

“YAŞASIN CUMHURİYET”

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da coşkulu kalabalığın bayramını kutlamak için sahneye çıktı. Bu tarihi günün coşkusuna yakışır birçok etkinliğe imza attıklarını dile getiren Başkan Oktay halkın bayramını kutlayarak “İkinci yüzyılda daha çok bilimle, akılla, sanatla ilerleme hedefindeyiz” dedi. Vatandaşlardan tek bir ağızdan tekrar etmelerini isteyen Başkan Oktay’ın “Özgürlük için, bağımsızlık için, egemenlik için demokrasi için hep birlikte yaşasın cumhuriyet” sözlerinden sonra vatandaşlar da “Yaşasın Cumhuriyet” diye bağırdı. “İyi ki varsınız” diyerek sözlerini noktalayan Başkan Oktay, sanatçı Mehmet Erdem’e günün anlam ve önemine dair bir Atatürk fotoğrafı hediye etti. Kutlama Mehmet Erdem şarkılarıyla sürdü.

GÜNDÜZ AYRI GECE AYRI COŞKU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için sabahın erken saatlerinden itibaren Marmaris’in pek çok noktasında kutlamalar yapıldı. Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla şehir stadında görkemli bir kutlama yapılırken, Marmaris Belediyesi araç konvoyu da marşlar eşliğinde ilçenin tüm mahallelerinde Cumhuriyet Konvoyu yaptı. Marmaris Belediyesi MARFOD işbirliğiyle düzenlenen '100. Yılında Cumhuriyet' isimli fotoğraf sergisi de Armutalan Kültür Merkezi'nde açıldı. 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda ise saat 19.23’de gökyüzüne kırmızı beyaz balonlar bırakıldı, gençler meydanda zeybek oynadı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141