• BIST 9350.01
  • Altın 4286.645
  • Dolar 39.3553
  • Euro 45.5216
  • Muğla 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Aydın 30 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Yaktığı ateşle yanan çoban öldü

Yaktığı ateşle yanan çoban öldü
Marmaris'te bir süre önce yaktığı ateşin giysilerini tutuşturması sonucu yaralanan 76 yaşındaki çoban, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi

Marmaris'te ısınmak için yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımların giysilerini tutuşturması sonucu yaralanan kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Gebekilise Koyu'nda yaşayan ve çobanlık yapan Rafet Vural'ın, 17 gün önce kulübesinde yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımlar giysilerini tutuşturdu. Sırtından yaralanan ve dumandan etkilenen Vural, 112 Acil Servisi aradı. Ekipler, bölgeye karadan ulaşım olmaması nedeniyle Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığından yardım istedi.

Sahil Güvenlik botuyla koya giden sağlık ekibi, vücudunda birinci derece yanıklar oluştuğu ve dumandan zehirlendiği anlaşılan yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra bota alınan Vural, Çiftlik Koyu'nda bekleyen ambulansa ulaştırılarak Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki yoğun bakım ünitesinde 17 gün tedavi gören Vural, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bayır köyünde toprağa verilen Vural'ın cenaze törenine çevre köyler ve Marmaris ilçe merkezinden gelen, aralarında bazı siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Marmaris'te restoran işletmeciliği yapan Menderes Çoban, yörenin yerlisi olan herkesin Vural'ı tanıdığını söyledi. Vural'ın Marmaris Yarımadası'nı çok iyi bildiğini ifade eden Çoban, "İşini çok severdi. Bölgedeki yetiştiriciler, özellikle turizm sezonunda hayvanlarını ona teslim etmek için sıraya girerdi. Avcılara, turistlere rehberlik edip yardımcı olurdu. Herkes onu 'efsane çoban' olarak tanırdı" dedi.

Muhabir: Levent Kişi
Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141