• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Vali Orhan Tavlı Orman Alanlarını Havadan İnceledi

Vali Orhan Tavlı Orman Alanlarını Havadan İnceledi
Muğla Valisi Orhan Tavlı Muğla Orman Bölge Müdürlüğünün Ula Göleti bölgesinde bulunan Yangın Yönetim Merkezi ve Helikopter Üssünü ziyaret ederek, orman yangınlarında yanan alanları havadan inceledi.

 

 

 

 

 

 

Yangın Yönetim Merkezi ve Helikopter Üssüne gelişinde Vali Orhan Tavlı’yı Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, Bölge Müdür Yardımcıları Osman Öner ve Erdal Dingil, Orman Yangınlarıyla Şube Müdürü Mehmet İşçi, Muğla Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek ile Helikopter uçuş ekibi karşıladı. Burada yürütülen faaliyetler ve orman yangınları ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak’tan bilgiler alan Vali Orhan Tavlı, helikopterle bu yıl çıkan orman yangınlarında yanan alanları havadan inceledi.

 

Yılanlı bölgesi üzerinden Kavaklıdere ilçesine doğru bölgeyi havadan gören Vali Orhan Tavlı, daha sonra Yatağan Gökbel Dağı bölgesinde çıkan orman yangınında yanan alanı havadan inceledi.

 

Vali Orhan Tavlı, daha sonra sırayla 2017 de çıkan yangında zarar gören Zeytinköy bölgesini, Sakar Geçidi ve Gökova bölgesi, Gökova Fidanlığı ve son olarak geçtiğimiz yıl yanan Dalaman-Göcek bölgesini havadan gördü.

 

2 saat 15 dakika süren helikopterle inceleme sırasında Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, yanan bölgelerde yapılan çalışmalar hakkında Vali Orhan Tavlı’ya bilgi verdi.

 

Orman Bölge Müdürlüğünce yanan alanların yıl içerisinde ağaçlandırılması çalışmaları kapsamında; ilk etapta yanan ağaçların alandan çıkartıldığı ve sahanın gerekli temizlik ve toprak işleme sürecinin ardından ağaçlandırmaya hazır hale getirildiği, son olarak tohum serpme ya da fidan dikim yoluyla yanan alanların tekrar ağaçlandırıldığı belirtildi. İl genelinde 2020 yılı içerisinde yanan alanlarda tüm bu işlemlerin yüzde 75’inin tamamlandığı, ilk yağmurlarla birlikte yanan alanların ağaçlandırılacağı ifade edildi.

 

Muğla’da orman yangınlarına karşı hem karadan hem de havadan etkili şekilde mücadele ediliyor. Muğla ilinde orman yangınları ile mücadelede 5 helikopter hava gücünü oluştururken, karadan da 70 arazöz, 27 su tankeri, 38 ilk müdahale aracı, 10 dozer ve 940 yangın söndürme işçisiyle yangınlarla mücadele ediliyor.

 

Orman yangınları bakımından birinci derece hassas bölge olan ilimizde yaz dönemi sona ermiş olsa da yangın riskinin devam ettiği, ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın ve ilimizi ziyaret edenlerin orman yangınlarına karşı çok dikkatli olmaları büyük önem arz etmektedir.

 

Yangınla mücadelede yoğun mesai harcayan Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına doğamızı ve ormanlarımızı cansiperane korudukları için teşekkür ediyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141