• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Muğla 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Vaka Sayıları Artıyor

Vaka Sayıları Artıyor
Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında düzenlenen İl Koordinasyon toplantısına katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Geçekleştirilen toplantıda son günlerde artış gösteren Korona virüs vakaları doğrultusunda uygulanacak tedbirler hakkında istişarelerde bulunuldu.

Koordinasyon toplantısında ele alınan önemli konuşlar hakkında bir takım açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat ; Pandemi ile ilgili kuralların daha sıkı uygulanması gerektiğini belirterek denetimlerin de arttırılacağını söyledi.

 Başkan Tokat yapıtı açıklamada;

Muğla Valimiz  başkanlığında İlçe Kaymakamları ve İlçe Belediye Başkanlarının katılımı ile bir koordinasyon toplantısı yapıldı. Başta pandemi olmak üzere turizmi, ekonomi, kamusal yatırımlar, basınla olan ilişkiler  ve kaçak yapı gibi bir çok konu ele alındı.Kadın girişimciliği üzerine bir sunum gerçekleştirildi dedi.

Denetimler sıklaştırılacak..

Önemli olması açısından konuları vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum diyerek sözlerine devam eden Başkan Tokat ; Toplantıda sayın Valimiz bazı hususlara dikkat çekti .Tedbirlerin gevşetilmesi,ilçemizin bunu kapsayıp kapsamayacağı, bir yandan da son günlerde yine yükselmekte olan vaka sayıları ele alındı.Valimiz bu konuda hassasiyetle duruyor.Alanda daha fazla bulunmamız tedbirlerin daha sıkı denetlenmesi ayrıca  ilan, sosyal medya ve basın yoluyla vatandaşların uyarılması konusunda önemle duruyor. Sayın Kaymakamımızz la yapacağımız bir toplantıyla ilçe düzeyinde bu konuları   ele alacağız . Özellikle basın kanalıyla duyurmak istediğimiz konular var. Önümüzdeki günlerde denetimler daha sıkılaştırılacak.Her hangi bir yaptırım ve cezai işlemle karşı karşıya kalmamak için ve pandeminin daha fazla yayılmasına  izin vermemek için hemşehrilerimizin daha dikkatli olması gerekiyor.

İlçemizde vaka sayıları yükseliyor…

Öncelikle şunu net olarak belirtmek isterim ki ilimizde ve ilçemizde vaka sayılarındaki göreceli yükselişin bir çok sebebi var.Bu sebeplerden en önemlileri sömestr  tatili olması nedeniyle dışarıda  öğretim gören öğrencilerimizin ilçemize dönmesi , tatil amaçlı gelenler  ve aile içi temas.Dışarıdaki tedbirlerimiz ne kadar iyi olsa da  aile içerisinde bazı kuralları uygulayıp vaka sayısını azaltmazsak işimiz zor görülüyor.Eve kapanmakla her şeyi yeneceğimi düşünmüştük ama maalesef düşündüğümüz gibi olmadı.

Beçin,Cumhuriyet,Hacıapti ve Dibekdere mahallelerinde vaka sayısında artış görülüyor.

Özellikle Cumhuriyet mahallemizde bulunan vakalara baktığımız da hepsinin soy isimlerinin benzer olduğunu yani aynı aileden olduğunu gördük.Son günlerde aldığımız bilgilere göre  Beçin, Hacıapti, Cumhuriyet ve Dibekdere mahallelerimizde vaka artışı gözlemleniyor. Özellikle Beçin,Hacıapti ve Cumhuriyet mahallelerimiz çok yoğun. Bu konularda vatandaşlarımızı bir kez daha  uyarmak istiyorum. Toplu alanlarda, Pazar yerlerimizde, cenazelerde mesafe, maske ve hijyen kurallarına mutlaka uyulmalı.Aynı zamanda aşı sırası gelen vatandaşlarımızın mutlaka aşılarının olması gerekiyor. Son haftalardaki cenazelerin çok kalabalık olduğunu görüyoruz.Buralarda sıkı tedbirlere geri dönmemiz gerekiyor.

Devlet büyüklerimiz kötü örnek oluyor..

Üzülerek söylüyorum, ekiplerimiz alanlarda görevini yapmaya çalışıyor olsalar da devlet büyüklerimiz bizlere iyi örnek olmuyor.Vatandaşlarımızda gördükleri tablo üzerine  bazı kuralları göz ardı ediyor.

Mart ayı içerisinde normalleşmeye dönmemiz,kapanan bazı işletmelerin açılması yada diğer yeni uygulamaların ortaya çıkmasını istiyorsak vaka sayılarını mümkün olduğunca aşağı indirmemiz gerekiyor.Bu konuda esnafımızın dayanacak gücünün kalmaması, belli yaşlardaki insanlarımızın  evlerinde kalması nedeniyle  psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkması içimizi burkuyor. Yapılan ihmallerle bu insanların rahatlayacağı tedbirleri açıklanmasını öteletmek hiç kimsenin vicdanına sığmaz.Onun için takip etmemiz gereken bir süreç var.Bu süreç içerisinde vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz.

Muğla olarak dezavantajlıyız..

Muğla olarak dezavantajlı durumda olduklarını belirten sözlerine devam eden Başkan Tokat ;

Muğla olarak bir dezavantajımız var.Resmi rakamlara göre bir oran açıklanacak ise  belirtilen resmi rakamların çok üzerinde nüfusa sahibiz . En son açıklanan 1 milyonun üzerinde nüfus üzerinde bir oranlama yapılacak ama normalde Muğla’da 2 milyonun üzerinde insan yaşıyor.Pandemi nedeniyle vatandaşlarımız büyükşehirlerden kaçarak Muğla’ya yerleşti bu dezavantajımızı lehimize çevirmek için kurallara daha fazla uymalıyız.Bu günden itibaren özellikle hafta sonları denetimlerin sıklaşacağı konusunda vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum dedi…

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141