• BIST 9520.22
  • Altın 4350.099
  • Dolar 39.4502
  • Euro 45.5866
  • Muğla 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Ürdünlü çocuklardan "Yermük" protestosu

Ürdünlü çocuklardan "Yermük" protestosu
İrbid kentinde aileleriyle birlikte gösteri düzenleyen Ürdünlü çocuklar, Suriye geneli ve Yermük Mülteci Kampı'nda yaşanan insani drama dikkat çekti.

Ürdün'ün İrbid kentinde, iç savaş mağduru "Suriye'deki çocuklarla dayanışma" gösterisi düzenlendi.

Ürdün et-Tahrir (Kurtuluş) Partisi'nin davetiyle, Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışmalar Ajansı (UNRWA) okulu önünde bir araya gelen Ürdünlü çocuklar ve aileleri, Suriye genelinde ve özellikle Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşanan insani drama dikkat çekti.

"Komşusu açken tok yatan bizden değildir" Hadis-i Şerif'inin yazılı olduğu dövizler taşıyan göstericiler, "Arap hükümdarları bize ihanet ettiler... Bizi evsiz bırakıp, katlettiler... Bizi destekliyor gibi görünüp hilleleriyle bizi yıktılar" sloganları attı.

AA'ya konuşan Et-Tahrir Partisi sözcüsü Memduh Kuteyşat, "Esed rejiminin suçlu olduğunu herkes biliyor. Çeşitli silahlar, füzeler, varil bombalarıyla Müslümanları öldürüyorlar. Yeni silahları da başta Yermuk olmak üzere çeşitli bölgelerde yaşayanları aç bırakmak" dedi.

Muhabirler: Ahmed Abdulmunim / Safiye Karabacak

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141