Uluslararası dolandırıcılar Marmaris'te yakalandı
GÜNDEM Haber Merkezi
Edinilen bilgiye göre, son bir aydır kredi kartlarından bilgileri dışında para çekildiği yönündeki şikayetlerin artması üzerine Marmaris polisi harekete geçti. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, Bulgaristan’dan turistik amaçla karayolu üzerinden Marmaris’e gelen ve yaklaşık bir aydır 4 yıldızlı bir otelde konaklayan iki Bulgaristan vatandaşını takibe aldı. Muğla Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği takip sonucu, iki Bulgar B.D. (29) ve I.M. (42) ATM’lere taktıkları aparatları sabah saatlerinde sökerken suç üstü yakalandı.
İNTERPOL DEVREDE
Emniyette ifadeleri alınan B.D. ve İ.M.’nin Bulgaristan’da da aynı suçtan sabıkalarının bulunduğu bildirildi. Değişik yerlerde aynı yöntemle dolandırıcılık yaptıkları öğrenilen zanlıların, kopyaladıkları kartların bilgilerini Bıulgaristan’a gönderildikleri tespit edildi. Uluslararası bir ‘papağan’ şebekesi şüphesiyle durum hakkında İnterpol’e bilgi verileceği kaydedildi. Zanlılar ifadeleri tamamlandıktan sonra, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla adliyeye çıkartıldı.
Konuyla ilgili bilgi veren Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Murat Cihan, zanlıların Marmaris’te kaç kişinin kaç TL parasını dolandırdıklarını tespit etmek için de çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Şahıslar düzenekleri ustaca hazırlamışlar. Kart bilgisinin yanı sıra bankamatiğe yapıştırdıkları aparatlarla şifre girerken kamera kaydı almışlar. Genelde sokaklardaki bankamatikleri tercih etmişler. Yapıştırdıkları aparatlarda iğne deliği büyüklüğünde kamera delikleri bulunuyor ve fark edilmesi neredeyse imkansızlaşıyor. Aparatlar da bankamatiğe sonradan takıldığı belli olmayacak şekilde yerleştirmişler.”
ŞİFRE GİRERKEN ELİNİZLE GİZLEYİN
Murat Cihan, ‘papağanlara’ takılıp, bankamatik kartları aracılığıyla dolandırılmak istemeyen, vatandaşları da, “Şifre girerken diğer elleri ile tuş takımının üzerini mutlaka kapatmalı. Şifre olmadan kopyalanan kart işe yaramıyor” diye uyardı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.