• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Aydın 25 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

Ülkü Ocakları İl Başkanı Demirel’in 12 Eylül Açıklaması

Ülkü Ocakları İl Başkanı Demirel’in 12 Eylül Açıklaması
Türkiye’de silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 41 yıl geçti.

 

 

 

 

 

 

Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Demirel’in 12 Eylül Münasebetiyle Yapmış Oldukları Açıklama ; 

Türkiye’de silahlı kuvvetlerin yönetime üçüncü açık müdahalesi olan 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden 41 yıl geçti. 12 Eylül’de yaşadığımız acılar o günkü gibi taze, o günkü kadar sıcaktır.12 Eylül’de Ülkücü Hareket hak yolda baş vermiş, baş eğmemiştir! 

Binlerce ülküdaşımız, yalancı şahitlerle desteklenmiş mesnetsiz iddialarla tutuklanmış, tarifsiz baskılar ve işkenceler görmüş, zindanlarda çileler çekmişlerdir. Ülküdaşlarımız ölümle sınanmış, yağlı urganlarla imtihan edilmişlerdir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey başta olmak üzere 587 Ülkücü “MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası” ile idamla yargılanmış, Başbuğumuz Alparslan Türkeş 11 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır.
        
Türk Milliyetçiliğini yargılamaya ve sorgulamaya başlayanlar #12Eylül darbesi ile milliyetçilerden intikam almaya çalışmıştır. Tek gayeleri vatanın birliği ve Türk milletinin bekası olan Ülkücüler, hapishanelerde, karanlık zindanlarda, hücrelerde yıllarca sorguya, hakaret, dayak, ve akıl almaz işkencelere maruz bırakılarak hürriyetlerinden yoksun bırakılmışlardır. Hayali suçlamalarla tabutluklarda işkence görmüş ülkücüler, İlahi Kelimetullah davasının sancağını elinden düşürmemiş düşürmeyecektir. Türk Milletini sevmekten, Allah yolunda yürümekten başka bir suçları olmayan Yusuf yüzlü fidanlarımız, Ahmet Kerse, Ali Bülent Orkan, Cengiz Baktemur, Cevdet Karakaş, Fikri Arıkan, Halil Esendağ, İsmet Şahin, Mustafa Pehlivanoğlu, Selçuk Duracık idam edilmişlerdir.

Suçsuz 9 ülküdaşımızı idam sehpasına çıkaran alçakları unutmadık. Hem bu dünyada hem de Mahkeme-i Kübra'da davacıyız.

Onlar Allah'tan başkasına boyun eğmeyen, hak davanın diz çöktürülemeyen kahramanlarıydı. Onlar celladına gülen gönül erleriydi. Millet için gün geldi Yavuz, gün geldi Yunus oldular. Yüce Allah böyle karanlık günleri ülkemize bir daha yaşatmasın. Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in ve yüzlerce dava büyüğümüzün yargılandığı bu kara günde, idam sehpalarını tekmeleye tekmeleye aşmış bir hareketin kutlu mensuplarıyız.

12 Eylül askeri darbesinde yargılanarak idam cezasına çarptırılan, bu güzel ülkenin geleceği uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna, din uğruna, devlet uğruna, inandığı ülküsü imanı uğruna, gözünü kırpmadan, sesini titretmeden bedel ödeyen Ülkücü Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ne zulmü ne de Ülküdaşlarımızı unuttuk. Acılarımız ilk günkü gibi taze, hafızamız ilk günkü gibi açık. Ülkücü Türk gençliği olarak, canını vatanımız milletimiz ve davamız uğruna feda eden ağabeylerimize layık yaşamaya devam edecek onların, düşürmediği kutlu sancağı daha ileriye götürmek adına mücadelemizi sürdüreceğiz."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141