• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • Muğla 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Aydın 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Ukrayna ile Kardeş Oda Anlaşması

Ukrayna ile Kardeş Oda Anlaşması
 Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası arasında “Kardeş Oda Anlaşması” için mutabakata varıldı.


 

 

 

 

 

 

 

İki Oda arasında yapılacak anlaşma ile Ukrayna ile karşılıklı turizm potansiyelinin artırılması hedefleniyor.

 

 

Geçtiğimiz gün MTO Başkanı S. Mutlu Ayhan Ukrayna’dan gelmiş bir grup gazeteci ve Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Turizm ve Otelcilik Komitesi Başkanı Volodymyr Tsaruk’u ağırladı. 8 kişiden oluşan Ukraynalı basın mensuplarının arasında gazeteci ve televizyoncular, blogger ve dijital medya temsilcileri yer aldı. Marmaris turizm sektörü ve destinasyonu hakkında bilgiler veren Başkan Ayhan, toplantı sırasında Komite Başkanı Tsaruk ile “Kardeş Oda” mutabakatı hakkında görüştü. Görüşmeye eşlik eden Meclis Başkanı Nurgül Candan, Yönetim Kurulu Üyesi Enis Bilgiç, Görkem İnal ve Mustafa Kodaman, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Marmaris’in pandemi döneminde rakip destinasyonlar arasında en az vaka sayısıyla öne çıktığını belirten Başkan S.Mutlu Ayhan, ilçemizde uygulanan önlemlere değindi. Güvenli turizmin adresi olarak Marmaris’i gösteren Ayhan, oteller başta olmak üzere tüm işletmelerin tedbirleri sıkı bir şekilde uyguladığını söyledi.

 

UKRAYNA İÇİN FARKLI TURİZM SEÇENEKLERİMİZ OLACAK

 

            Ukrayna pazarındaki talebi artırmak ve Marmaris destinasyonunu öne çıkarmak için Komite Başkanı ile görüşen Başkan Ayhan, pandemi süreci ertesinde Ukrayna ile Kardeş Oda protokolü imzalanması konusunda görüş birliğine vardı. Başkan Ayhan Ukraynalı gazetecilere bilgi verirken şunları söyledi; “2018 senesinde ülkenizden 1 milyon 380 bin misafir Türkiye’yi ziyaret ederken, bu rakam geçtiğimiz yıl 1 milyon 560 bine yükselmiş. Bu sene Dalaman bölgesine 120 bin civarında turist bekleniyordu, ne yazık ki Pandemi dolayısı ile bu gerçekleşmese de Ekim sonu itibariyle Marmaris’te 42 bin Ukraynalı misafir ağırlamış olacağız. Normalleşme sonrası bu rakamın artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Ülkeniz ve insanınız bizim için çok kıymetli bir yere sahip. Bu sene 4 Temmuz itibariyle ilçemize ilk gelen yabancı turistler Ukraynalılar oldular. Ege ve Akdeniz’in birleştiği noktada dantel gibi koylara sahip Marmaris deniz-kum-güneş turizmi için değişilmez bir destinasyon. Diğer taraftan 1800’lerin başında inşa edilen Kameriye Ortodoks Kilisesi’nin restorasyon projesi de çalışmalarımız arasında. Ukraynalı misafirlerimize önümüzdeki yıllarda deniz-kum-güneş dışında tarih ve inanç turizmi seçenekleri de sunmak için çalışıyoruz. Yapacağımız anlaşma ile birlikte karşılıklı olarak iş birliğimizin artacağına inanıyorum”.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141