• BIST 9782.46
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Muğla 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Aydın 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Ufuk Tuncel: Bıçak kemiğe dayandı

Ufuk Tuncel: Bıçak kemiğe dayandı
S.S. 4 Nolu Marmaris Minibüs, Midibüs, Otobüs Turizm ve Servis Hizmetleri kooperatifi başkanı Ufuk Tuncel Marmaris Otogarında basın açıklaması yaptı.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda “ulaşımda dönüşüm” adı altında hayata geçirdiği proje, gelişen zamanlarda bazı olumsuz gelişmeler doğrultusunda vatandaşlarla-minibüs esnafını karşı karşıya getirdiği dillendiriliyor.
Özellikle ücret ödemeyen bazı kişilerin Muğla Büyükşehir Belediyesi Denetimli Özel Toplu Taşıma araçlarını Muğla genelinde ilçeler arasında keyfi olarak kullandığını iddia edilirken, Bedava Kart’ın da UKOME’nin sunduğu gibi 13 kalem değil, 24 kalem olduğu ifade edildi.
Siteler S.S. 4 Nolu Minibüs Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Ufuk Tuncel beraberinde bir grup şoför esnafı ile sıkıntılarını dile getirdiler.
Başkan Tuncel, Marmaris Otogarında toplanarak ücretsiz taşımacı bedeline 4 yıldır hiç zam yapılmadığını dile getirerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’ndan yeni düzenleme istediklerini ifade etti.

‘ESNAF BİTMEK ÜZERE’
Değerli basın mensupları, değeri şoför ve mal sahibi arkadaşlarım; genellikle son zamanlarda iyice artan hayat pahalılığına kimsenin görmezden gelemeyeceğini inkar edeceğini sanmıyorum diyerek sözlerine başlayan Tuncel, “Şoför esnafı bitmek üzere. 2018 yılından beri bildiğimiz ücretsiz tasma bedeli yıl 2022 halen 1.000 TL'dir. Bunun da %18'ini devletimize geri ödüyoruz. Keza 2018 yılında taşıdığımız ücretsiz  taşıma adedi 11 kalem idi. Yıl 2022 taşıdığımız ücretsiz kalem adedi 24 olmuştur. Günlük taşıdığımız yolcu sayısının yüzde 50’sini bu kalemler oluşturmaktadır. Ücretsiz taşıma adedi artmıştır. Ama ücretsiz taşıma bedeli artmamıştır.”
‘ARAÇ DEĞİŞTİRMEK İMKÂNSIZ HALE GELDİ’
Birkaç örnekle; araç lastiğimiz 1 adedi geçen yıl 600 TL iken, bu yıl 1.500 TL'dir. Araç sigortamız geçen yıl 2.500 TL civarı iken bu yıl 6.000 TL'dir. Hele hele araç değiştirmek imkansız hale gelmektedir diyen Tuncel konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Bir araç geçen yıl 250 bin TL civarı iken, bu yıl 600 Bin TL'dir. Hal böyleyken biz ücretsiz taşımayalım demiyoruz, taşıyalım fakat çok acilen ivedelikle hem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan, Muğla Büyükşehir Belediyemizden düzenleme bekliyoruz. Altını çizerek söylüyorum, tabiri caizise bıçak kemiğe dayandı diyorlar ya, şoför esnafımızın da bıçak kemiğini de kesmek üzere. Soruyorum size; hak hukuk bunun neresinde?”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141